Haim vender tilbage til Danmark

Haim vender tilbage til Danmark

Den amerikanske rockpop-søster-trio Haim vender atter tilbage til Danmark, når de giver koncert i Tap1 tirsdag den 19. juni. Billetsalget begynder 23. februar klokken 10.

Alana, Este og Danielle Haim har siden 2013 på særdeles genkendelig vis blandet en mikstur af moderne, synth-prægede og stilsikre poptoner på studiealbummene med en voldsom aggression og en eksplosiv power på live-scenen. Med disse ingredienser har de californiske søstre identificeret sig på det musikalske landkort som artister, man ikke sådan skal bide skeer med.

Debutalbummet ”Days Are Gone” sparkede dørene vidt åbne for det image, der har præget gruppen såvel som tiden sidenhen: et udtryk, der er/skal være originalt og dog genkendeligt. Igennem denne mikstur er søstrene lige så meget et eksempel i sig selv på, at kvinden på en gang giver los og fuck-fingre til alle, der tror, man kan forstå østrogenerne som milde og afbalancerede væsner med hang til te-selskaber og ro, alt imens hits som ”If I Could Change Your Mind”, ”Little of Your Love” og ”Forever” skriger ad de umiskendelige hjerte-smerte-temaer, som nok er evigt aktuelle i sig selv. Kort sagt danser trioen på flere tangenter, og publikum applauderer.

Senest aflagde trioen visit i Danmark på Tinderbox som hovednavn, hvor pigerne gav prøver på deres fuldstændigt ligefremme attitude og dynamik, hvilket ikke gik bladets udsendtes næse forbi. Anledningen var udgivelsen af bandets anden studieudgivelse, ”Something to Tell You”, som blev skudt af sted måneden efter og imødeset i rosende vendinger over det meste af linjen, men som dog i GAFFAs øjne forekom en kende automatiseret og sterilt i forhold til de markante søstres tidligere kompromisløshed. 

Varm op til de rå piger med videoen til førstesinglen fra seneste skive her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA