Nyhed

VIDEO: Haim fortolker Adam Sandlers ”Hanukkah Song”

GAFFA.dk – alt om musik

Trioen teaser desuden en kommende turné

I anledning af 2021-udgaven af det såkaldte Haimukkah har Haim delt en video, hvori trioen giver deres bud på en opdateret udgave af Adam Sandlers ”Hanukkah Song”. Det skriver NME.

Nummeret blev fremført for første gang af Sandler i forbindelse med den 20. sæson af tv-sketchshowet Saturday Night Live i 1994. I sangen oplister skuespilleren en række berømte jøder, fra David Lee Roth til Captain Kirk.


Artiklen fortsætter under videoen

Haim har opdateret denne liste, så den nu inkluderer navne, som er mere relevante for samtiden. Søstertrioen nævner blandt andre Japanese Breakfast, Maya Rudolph og Dessner-brødrene fra The National.


”Doja Cat er halvt jødisk, Chamalet ligeså. Læg dem begge sammen, sikke en flot jøde,” lyder det kækt i videoen, hvor Haim også opfordrer folk til ikke at få ”omicronukka” – et spil på den nye coronavariant. Gruppen sender desuden tanker til den nu afdøde Stephen Sondheim.

Artiklen fortsætter under opslaget

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af HAIM (@haimtheband)


Ved sangens afslutning bliver trioen enige om, at de savner at spille, hvorefter søstrene udbryder i kor: ”Bør vi tage på turné?"

I forbindelse med Haimukkah, der finder sted i anledning af den jødiske højtid Hanukkah, har gruppen de seneste år uddelt gaver til fans, herunder Este Haims personlige Fender-bas.


LÆS OGSÅ: Roskilde Festival offentliggør de første 23 navne og sætter ekstra billetter til salg

Sidste år udgav Haim deres tredje album Women in Music Pt. III, der blev modtaget med fire ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder. Gruppen udgav desuden deres første højtidssang, et Hanukkah-inspireret cover af 1982-nummeret ”Christmas Wrapping” fra The Waitresses.

Trioen har også medvirket på 2019-albummet Hanukkah+ med et cover af Leonard Cohens ”If It Be Your Will”. Blandt andre The Flaming Lips og Jack Black bidrog ligeledes til udgivelsen.


Søstertrioen er ikke ene i branchen om at sætte spot på den jødiske højtid. Foo Fighters-sangeren Dave Grohl er for andet år i træk gået sammen med musikproduceren Greg Kurstin om deres Hanukkah Sessions, hvor duoen otte nætter i træk fremfører coverversioner af numre, der oprindeligt er sunget af jødiske kunstnere. Grohls datter, Violet Grohl, har også medvirket på et cover af Amy Winehouses ”Take the Box” til dette års Hanukkah Sessions.

ANNONCE