Nyhed

Dansker topper den amerikanske hitliste

GAFFA.dk – alt om musik

Den danske producer og sangskriver Robin Hannibal har været med til at skrive og producere et af numrene på det aktuelle Black Panther-soundtrack, som Kendrick Lamar har kurateret. Nu er albummet gået direkte ind på toppen af den amerikanske albumhitliste, Billboard 200.

Robin Hannibal har været med til at skrive og producere albummets nummer “Bloody Waters”, der har vokaler fra rapperen Ab-Soul, rapperen og r&b-sangeren Anderson .Paak og elektronika-singer-songwriteren James Blake. Nummeret er skrevet sammen med Kendrick Lamar, Ab-Soul, James Blake og produceren Sounwave og produceret med Lamar og Sounwave.

LÆS OGSÅ: Syv danske navne, der har ligget i amerikansk top 20






Robin Hannibal Mølsted Braun, som er mandens fulde navn, er bedst kendt for at være den ene halvdel af duoerne Rhye og Quadron med henholdsvis canadiske Mike Milosh og danske Coco O. som sangere og Hannibal som instrumentalist. Quadron har udgivet to album i henholdsvis 2009 og 2013 – på sidstnævnte, Avalanche, medvirkede Kendrick Lamar i øvrigt på sangen "Better Off".

Rhye udsendte deres debutalbum Woman i 2013. Robin Hannibal gik kort efter i al diskretion ud af gruppen – der nu er et enmandsprojekt med gæstemusikere – og medvirker derfor heller ikke på deres netop udgivne andet album Blood. Han var dog med til at skabe hits som debutens “Open”, der er streamet over 41 millioner gange på YouTube. Den sang kan du kan høre her:



Danskeren har tidligere modtaget credit for co-writing af Kendrick Lamars sang “Bitch, Don’t Kill My Vibe”, da Lamars sang indeholder et sample af Hannibals nu hedengangne band Boom Clap Bachelors' sang “Tiden Flyver”. Derfor står Hannibal som medsangskriver på det Grammy-nominerede 2012-album fra Lamar, good kid, m.A.A.d city.


Selvom det er svært at hamle op med Lamars aktuelle succes og Grammy-nomineringer, har danskeren selv været nomineret til en Grammy to gange, nemlig for ovennævnte Kendrick Lamar-album samt for at have produceret to numre på svenske Little Dragons 2014-album Nabuma Rubberband.

Hannibal er også at finde som sangskriver på Calvin Harris' nummer “Heartstroke”, der er med på Harris’ nyeste album Funk Wav Bounces Vol. 1 fra 2017, og sangen er sunget af stjernerne Young Thug, Ariana Grande og Pharrell Williams. Den tydeligt talentfulde dansker har også arbejdet sammen med kunstnere som Cee Lo Green, Jessie Ware og B.o.B, for bare at nævne et par stykker.

ANNONCE