x

11 nye navne samt amerikansk aktivist til Roskilde Festival

11 nye navne samt amerikansk aktivist til Roskilde Festival

11 nye navne samt den amerikanske aktivist Chelsea Manning er dagens tilføljelser til Roskilde Festival.

I dag offentliggøres 11 nye bands og solister til dette års Roskilde Fesrival. Derudover tilføjes den amerikanske aktivist Chelsea Manning årets program.

Når den amerikanske aktivist Chelsea Manning beretter om rettigheder og personligt engagement på årets Roskilde Festival, er det samtidig hendes første besøg i Skandinavien siden benådningen i 2017. Desuden tilføjes aktivistisk street art til programmet.

LÆS OGSÅ: Roskilde annoncerer spilledage for udvalgte kunstnere

På den musikalske scene får Manning følgeskab af kompromisløse dansksprogede punkere som Ond Tro, Nyt Liv og Motorsav og den franske duo The Blaze, der i øjeblikket er lige så rost for deres elektroniske kompositioner som for deres gribende kortfilm om venskab, ungdom, frihed – og den varme og styrke, som deres navn lægger op til.

Dagens øvrige offentliggørelser tæller desuden det norske pophåb Sigrid, som netop har vundet BBC’s prestigefyldte "Sound of"-pris og det britiske hiphop-håb Stefflon Don.

Det er disse 11 musiknavne, som i dag offentliggøres til Roskilde Festival 2018:

The Blaze (FR) - onsdag 4. juli

Rome Is Not A Town (SE)

Kelly Lee Owens (UK)

Juana Molina (AR)

Sigrid (NO) - lørdag 7. juli Stefflon Don (UK)

Regelbau presents Central + DJ Sports + C.K + Manmade Deejay (DK) - torsdag 5. juli

Ond Tro (DK) - torsdag 5. juli

Smerz (NO)

Nyt Liv (DK) - torsdag 5. juli

Motorsav (DK) - torsdag 5. juli

LÆS OGSÅ: Cardi B og 16 andre nvne offentliggjort til Roskilde Festival

 

Tilføjelser til kunst- og debatprogrammet:
Chelsea Manning (US) - torsdag 5. juli
Maismenos (PT)
Bankslave (KE)

Artiklen fortsætter under videoen.

Se musikvideoen til "Territory" fra 2017:

I de seneste tre år har kunsten, debatterne og aktivismen på Roskilde Festival fokuseret på lighed i verden.

Det treårige holdningsfokus – kendt under navnet Equality – skal inspirere til stillingtagen og nye idéer, og festivalen vil i 2018 gløde af engagement, når den amerikanske aktivist Chelsea Manning gæster festivalen med sin første europæiske optræden siden benådningen i 2017.

Chelsea Manning blev under navnet Bradley Manning idømt 35 års fængsel i 2013 ved en militærdomstol for at have lækket fortrolig information om USA's krigsførelse i Afghanistan og Irak.

Den tidligere amerikanske præsident Barack Obama forkortede straffen som én af sine sidste gerninger i Det Hvide Hus. Siden løsladelsen har Chelsea Manning, som efter spionagedommen identificerede sig som kvinde, indledt et aktivistisk virke som fortaler for offentlig transparens i en digitaliseret verden og for transkønnedes rettigheder.

Chelsea Manning taler om aktivisme og om at skabe forandringer i verden torsdag den 5. juli.

Roskilde Festivals chefkurator Mette Woller siger:
”Chelsea Manning bærer om nogen på en dramatisk personlig fortælling, som er både vedkommende og aktuel i verden anno 2018. Det er især hendes vilje til at tage livsændrende beslutninger og efterfølgende håndtere de vidtrækkende konsekvenser af sine handlinger, som vi tror vil optage og bevæge festivalens deltagere til sommer. Samtidig lægger vi op til en åben samtale, så deltagerne også har mulighed for selv at være med og stille spørgsmål undervejs.”

LÆS OGSÅ: Eminem til Danmark

Der er fortsat partout-billetter samt endagsbilletter til salg undtagen endagsbilletter til onsdag den 4. juli, hvor Eminem spiller.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA