Spot-aktuelle Fugleflugten klar med ny single

Spot-aktuelle Fugleflugten klar med ny single

Det fremadstormende post-punk-band Fugleflugten udgiver ny, emotionel single.

Efter den positive respons på Fugleflugtens anden ep Bølgevækker fra sidste år – blandt andet fem stjerner i GAFFA – er post-punk-firkløveret nu klar med deres nye single "Mig og Migselv". Bandet skal optræde på Spot Festival til maj, og ligeledes kan bandet annoncere sine første to headliner-shows i København og Aarhus til november.

LÆS OGSÅ: Når én bølge vækker mange – anmeldelse af Fugleflugten: Bølgevækker

Det københavnsk-baserede band havde god luft under vingerne i 2017. Singlen "Alt der glimter" fra ep’en fik fin rotation på P6 Beat, og bandet spillede blandt andet på Roskilde Festivals Rising-scene, som opvarmning på Fribytterdrømmes efterårsturné og blev udvalgt til upcoming-festivalen Vegas Udvalgte i januar 2017. Samme måned var de med i GAFFAs artikel "De bliver store i 2018".

LÆS OGSÅ: De bliver store i 2018

Fugleflugten starter 2018 ud med den nye single "Mig og Migselv", der er første udspil fra en endnu unavngiven større udgivelse i efteråret. Singlen kredser om individets forsøg på at bearbejde alle de følelser, der melder sig, når kærligheden ikke kan holde til mere, og byder på et mere poppet omkvæd end tidligere hørt fra gruppen. Forsanger Rasmus Yde har følgende at sige om "Mig og Migselv":

“"Mig Og Migselv" handler om tosomheden over for ensomheden. Overgangen fra at være med nogen, at have en sparringspartner i livet til igen at stå alene. Sangen blev skrevet et tidspunkt i mit liv, hvor det var nødvendigt for mig at behandle ovenstående situation for at komme helt over en pige. Jeg havde brug for at fejre tosomheden en sidste gang, men samtidig fejre, at jeg nu bare var "mig og migselv igen". Med en lydside, som konstant svinger mellem det mutte og det muntre, forsøger jeg altså at lukke et kapitel i, mens jeg åbner for et nyt. Og det ynder jeg at gøre med oprejst pande.”

Fugleflugten er for nylig blevet annonceret til Spot Festival i maj, og bandet annoncerer nu deres første headliner-koncerter på Lille Vega i København og på Radar i Aarhus, hvor publikum vil kunne forvente nyt materiale fra den kommende udgivelse. Ligeledes spiller bandet på en række festivaler rundt om i landet til sommer. Se mere nederst.

Hør nummeret "Mig og Migselv" nedenfor:

Fugleflugten har offentliggjort følgende koncerter i 2018:

11.-12. maj: Spot Festival (Aarhus)
2.-4. august: New Note Festival (Hillerød)
10.-11. august: AvernaX festival (Avernakø)
01. november: Lille Vega (København) 
02. november: Radar (Aarhus)


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA