x

Dansk video i fornemt selskab

Dansk video i fornemt selskab

Musikvideoen til danske Gravys ”Rock Scientists” er udtaget til den prestigefyldte musikvideo-konkurrence på giga-musik-festivalen South By Southwest i Austin, Texas, der også går under navnet SXSW.

Kun 21 videoer er udtaget blandt indsendte videoer fra hele verden. SXSW oplyser, at der i år har været langt flere end vanligt, hvilket i forvejen er et nærmest uoverskueligt, verdensomspændende bjerg af visuelle godbidder. SXSW-festivalen har indtil videre booket 1500 live-bands.

Videoen til ”Rock Scientists” er lavet af Victor Stilling og Mads Hjort, der er havnet i fornemt selskab i konkurrencen – de er blandt andet oppe mod Mike Mills, kendt for Air-videoen ”Kelly Watch the Stars”. De konkurrende videoer vises i loop under hele festivalen 12.-16. marts.

Victor Stilling og Mads Hjorts video er delvis animeret, delvis realbilleder, og der kan spottes referencer til cool bands gennem tiderne – hvilket har gjort videoen til et hit på nettet.

Gravy har udgivet to plader, som har fået rimelige anmeldelser hos GAFFA. Du kan købe debuten ”Gravy” (2005) og ”Glory To Our Brilliant Name” (2007), hvorfra ”Rock Scientists” stammer, i menuen i højre side.

Du kan se videoen her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA