x

Arrangør risikerer 40 års fængsel efter skandalefestival

Arrangør risikerer 40 års fængsel efter skandalefestival

Amerikaneren Billy McFarland, manden bag den skandaleombruste Fyre Festival, har nu tilstået omfattende dokumentfalsk i forbindelse med den kuldsejlede festival. Han risikerer op til 40 års fængsel, skriver CNBC.

McFarland blev anholdt i oktober 2017, erklærede sig i første omgang ikke skyldig i svindel og blev løsladt mod kaution. Nu indrømmer han dog i to omgange at have præsenteret investorer for falske dokumenter, da han rejste 26 millioner dollar, omkring 156 millioner kroner, til festivalen. Begge tilfælde af dokumentfalsk kan give op til 20 års fængsel, altså sammenlagt 40 år. Dommen bliver afsagt 21. juni.

Fyre Festival, der skulle være afholdt i april 2017 på øen Exuma Cays på Bahamas med rapperen Ja Rule som medarrangør, blev solgt som en ekstraordinær festival med mad på Michelin-niveau, overnatning i luksustelte og optrædende kunstnere som Blink 182, Lil’ Yachty, Rae Sremmurd, Migos, Disclosure og Major Lazer. Prisniveauet på billetterne antydede da også luksus, da de kostede mellem 450 dollar og 49.000 dollar, men alligevel blev alle billetter udsolgt.

Pressen begyndte dog at skrive om problemer i tiden op til festivalen, med manglende betaling til samarbejdspartnere. Da festivaldeltagere ankom via fly, blev de mødt af en ikke færdigbygget festivalplads med vilde hunde gående omkring og få og i visse tilfælde truende vagter – øen havde i øvrigt tidligere været ejet af den berygtede narkobaron Pablo Escobar – og telte af den type, man bruger ved naturkatastrofer, mens den såkaldte luksusmad svarede til den, man spiser i et fly på økonomiklasse. Da meldinger om de skandaløse forhold blev kendt, aflyste flere bands deres optræden, og festivalen blev herpå "udskudt" og siden helt aflyst, men deraf følgende hjemrejsekaos for de fremmødte. Bahamas turistministerium udsendte herefter en officiel undskyldning, hvor man dog påpegede, at ansvaret var arrangørernes, og at man håbede, at gæsterne ville besøge Bahamas igen, så de kunne få et bedre indtryk af øgruppen.

Arrangørerne omtalte i øvrigt Fyre Festival som en "once in a lifetime"-oplevelse.

Stjerneadvokaten Mark Geragos, der blandt andet har arbejdet for Michael Jackson, har desuden sagsøgt Billy McFarland og medarrangøren Ja Rule for 100 millioner dollar i erstatning i et gruppesøgsmål på vegne af en række af festivalens samarbejdspartnere.

LÆS OGSÅ: Jesper Binzer: Wig Wam Tour-sagen gav mig en dyb depression

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA