x

Sigur Rós beskyldt for skattesnyd i millionklassen

Sigur Rós beskyldt for skattesnyd i millionklassen

Myndighederne havde indefrosset værdier, der svarer til lige over 42 millioner danske kroner.

Islandske medier kunne i fredags melde, at Sigur Rós var under efterforskning af skattedirektoratet i landet. Anklagerne drejede sig om skatteunddragelse og skulle gælde samtlige tre medlemmer i bandet. Distriktionskommisionen i hovedstaden havde set det nødvendigt at indefryse værdier, der tilhører bandet.

Vokalist Jón Þór Birgisson (billedet) var den, som blev ramt hårdest, da godt over tre fjerdedele af værdierne tilhører ham. Dette inkluderer 13 ejendomme, to biler, to motorcykler og seks bankkonti – ud over ejerskabsinteresser i tre forskellige virksomheder.

LÆS OGSÅ: Den overvældende naturskønhed (seksstjernet anmeldelse af Sigur Rós-koncert 2017)

Samtlige medlemmer i Sigur Rós benægter, at har de forsøgt at uddrage at betale skat og udtaler, at det hele skyldes fejl begået af deres revisor. Bare få timer efter anklagerne blev offentliggjort, kunne den islandske avis Morgunblaðið meddele, at bandet havde betalt gælden i sin helhed, inklusiv renter.

– Vi troede, vi havde et godt forhold til vores revisor og lagde al vores tillid hos ham, men det viser sig, at han ikke har sendt den rigtige dokumentation ind til rigtig tid, fortalte bassist Georg Holm til avisen.Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA