x

MTV Networks lancerer dansk Vh1

MTV Networks lancerer dansk Vh1

Kenneth Kristensen, chef for MTV Networks Danmark, er sikker på, at selskabets nye kanal vil blive en stor succes, for som han udtaler:
– Danmark er et Vh1-land.

Om han får ret i sin iagttagelse, vil 700.000 husstande første gang få en idé om lørdag den 15. marts, når der diskes op med en cocktail af både danske og internationale kunstnere til Danmarks 25-50-årige musikentusiaster. Et publikum, som man hos MTV ikke synes hidtil har været repræsenteret på de danske kanalers sendeflader.

– Vi har vores kolleger på The Voice, som beskæftiger sig med det meget, meget unge segment, og så MTV, der henvender sig til de 15-24-årige, og så får vi Vh1 til de 25-50-årige. Det er MTV-generationen, der er blevet voksen, siger Kristensen, der også løfter sløret for, hvilke kunstnere man vil kunne finde på den nye kanal.

Fra de hjemlige breddegrader bliver det navne som TV-2, Saybia, Thomas Helmig, Kim Larsen, Jens Unmack og Tim Christensen, mens udlandet blandt andet vil blive repræsenteret af James Blunt og Bruce Springsteen. Førstnævntes karriere blev i sin tid hjulpet frem af den internationale Vh1, og sidstnævnte står for Kristensen som et rammende eksempel på en kunstner, der trods massiv dansk fanbase kun sjældent får mulighed for at titte frem på tv.

Kanalens primære ansigt udadtil bliver Dan Rachlin, som vil forestå præsentationen af en ugentlig seerbestemt liste, og hos MTV er man rigtig glad for at have fået fat i Rachlin, som var blandt de øverste på ønskelisten:

– Vi synes, han er en god eksponent for det, vi gerne vil med Vh1. Han har sin arv i orden. Han tager musikken seriøst, og han har stået fadder til nogle af de første musikprogrammer på tv i 80’erne og 90’erne.

Hvad sendefladen ellers vil blive fyldt ud med, afslører Kristensen også stolt. Han lover, at det er slut med programmer som Hogan Knows Best og Newlyweds, der ellers har fyldt godt på den internationale Vh1, som danskerne har kendt hidtil.

– Det kommer til at være 100 procent musik. Kun musikvideoer, livekoncerter og dokumentarer som Behind The Music og Storytellers.

Den internationale Vh1-hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA