x

Musiksatsning på filmfestival

Musiksatsning på filmfestival

NatFilm Festivalen og artFREQ præsenterer to absolut enestående, visuelle koncertoplevelser.
De tyske multimedie-kunstnere Rechenzentrum og den mexicanske elektroniske musiker Murcof gæster helt ekstraordinært NatFilm Festivalen ved to audiovisuelle koncerter i henholdsvis Radiohusets Koncertsal og Marmorkirken.

Begge kunstnere forener - men på forskellige måder - elektronisk musik, klassisk musik og film.

Gruppen Rechenzentrum består af de to tyske multimediekunstnere Marc Weiser og Lillevan, som har deres oprindelse i elektronisk club-musik.

De gæster NatFilm med deres fantastiske projekt "Emperor Remixed" – en visuel klaverkoncert, hvor Beethovens 5. klaverkoncert bliver opført i en original kombination med elektronisk musik og film.

Den tyske pianist Ueli Wiget spiller klaver-delen af koncerten, mens hele orkesterdelen er erstattet af forskellige former for elektronisk musik, som Rechenzentrum-drengene har produceret. Dels har de indspillet klassiske instrumenter, som de manipulerer med i real time, dels bruger de lyde, som er 100 % computergenererede som erstatning for de traditionelle instrumenter.

Samtidig rummer showet en stor visuel del. Gamle film om klaverkoncerter er klippet op i fragmenter, og nu bliver de mikset igen live under selve opførelsen, så de indgår som en integreret del af værket. Desuden er der placeret minikameraer i selve klaveret, som transmitterer livebilleder, der også mikses ind i showet.

Den mexicanske electronica kunstner Fernando Corona, aka Murcof, er blandt verdens førende, elektroniske artister, og han skal optræde i Marmorkirken.

Murcof er en af spydspidserne inden for sit område, nemlig fusionen af klassisk og elektronisk musik, og samtidig samarbejder han med den italiensk VJ-gruppe, XX+XY Visuals, om den visuelle oplevelse. Koncerten er en fremførelse af hans seneste album, "Cosmos".

Rechenzentrum optræder desuden i DR2's Den 11. Time den 31. marts.

Koncerter:
28. marts: Murcof, Marmorkirken
4. april: Rechenzentrum, Radiohusets Koncertsal

Billetter kan købes på natfilm.dk fra torsdag den 28. marts.

Rechenzentrum på MySpace

Murcof på MySpace

Natfilm.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA