Nyhed

Childish Gambino udgiver dramatisk, politisk ny video

GAFFA.dk - Alt om musik

“This Is America” er første single og musikvideo siden hans 2016-album Awaken My Love!

Den nye video viser kunstneren med det borgerlige navn Donald Glover gå fra nul til 100, mens han danser barmavet rundt og skyder folk ned. Både gospelkor samt enkeltindivider står for skud, når musikken tager en pludselig drejning til et andet billede af, hvad USA er ifølge Glover.

Videoen bliver til sidst ét stort virvar af dans og kriminalitet, der repræsenterer den amerikanske hverdag. Fest og farver blandet med den hårde realitet, hvor smilet hurtigt skifter til den hårde attitude.

LÆS OGSÅ: Donald Trump takker Kanye West

Glover har tidligere udtalt sig på the The Late Show omkring det underlige ved at være rapper, skyde en musikvideo og så skulle ned og handle ind: 

“Det er super akavet at være rapper,” forklarer Glover. “Du er i den her video, og du har champagne og numser tæt på dit ansigt. Og så skal du i Whole Foods.”

LÆS OGSÅ: Kanye West annoncerer to nye albums

Glover har tidligere meldt ud, at han har planer om at pensionere projektet Childish Gambino. Hvor længe han fortsætter endnu er uvist, men der går også rygter om, at der kommer musik med Chance The Rapper i fremtiden. De to har begge bekræftet, at de i hvert fald har lavet musik sammen, men hvad og hvornår det bliver udgivet, er endnu ikke offentliggjort. 

"Vi mødtes i Atlanta og indspillede nogle numre og... de er fantastiske," fortalte Chance til Pitchfork tilbage i marts.

Chance har et album på vej med Kanye West den kommende måned, hvor vi må vente og se, om Glover har en gæsteoptræden. 

Du kan se videoen til "This Is America" ovenfor. 


ANNONCE