x

PREMIERE: Rasmus Walter er tilbage - på engelsk


Rasmus Walter er klar med en selvlysende video til singlen ”Heart of Stone”, der er på gaden i dag.

- Anders bad mig skrive en sang til soundtracket til sin første Hollywood-film I Kill Giants og det blev startskuddet til endnu en forandring. Det føltes så naturligt som at trække vejret og jeg kunne ikke stoppe igen. Jeg har det seneste år skrevet mere end tredive sange – alle på engelsk."
 
I dag udgiver Rasmus Walter så endnu engang en ”debut”-single, nu som solist på engelsk – sangen ”Heart of Stone”. En sang, der blev skabt, en tilfældig torsdag over en tilfældig kop kaffe og med hjælp fra uventet kant.
 
- Min trommeslager Max Winding kom forbi mit studie og havde en idé med til en sang, der på en eftermiddag blev til ”Heart of Stone”. Tror det kom lidt bag på os begge, hvor let og ubesværet nummeret blev, da vi er vant til at arbejde sammen i lidt andre roller på scenen. Jeg synes, man kan høre den naturlighed, nummeret er skrevet med og er sikker på, at vi kommer til at fortsætte samarbejdet med de engelske sange.
 
”Heart of Stone” rammer hovedet på sømmet, når man tager Rasmus’ historie i betragtning. Det er en fortælling om at stå på egne ben, gøre sig uafhængig af ting, der virker bekendte og trygge, men som i virkeligheden er en ond cirkel af gamle vaner og mønstre, der holder en fastlåst. En balance mellem trygheden og det ukendte, mellem bror Anders og opfordringen til fornyelse.
 
Det er derfor også helt naturligt at spørge om det er dødsstødet til den dansksprogede musik.
 
- Nej, det er ikke slut med de danske sange. Jeg venter bare på Anders’ næste danske film, så jeg igen kan komme tilbage til det danske, griner Rasmus.
 
Rasmus Walter har udgivet fire album med sit band Grand Avenue og fire album på dansk som solist.
I dag udkommer singlen ”Heart of Stone”, der er den første af flere sange på engelsk, Rasmus Walter udgiver i 2018.

Da Rasmus Walter som helt ung utrætteligt begyndte at spille guitar på ungdomsværelset var det til stor irritation for tvillingebroren, Anders. Det var derfor et tiltrængt åndehul, da Rasmus drog ud i verden med sin musik og bandet Grand Avenue. I mellemtiden sad bror Anders og arbejdede på sit eget, mere stilfærdige projekt - en tegneserie. Ingen af dem vidste på det tidspunkt, at de små blyantsstreger på papiret skulle komme til at få stor betydning for Rasmus’ liv.
 
Den 16. maj 2011 udsendte Rasmus Walter sangen ”Det Stille Angreb”, der blev skrevet til brorens tegneserie af samme navn og det blev dermed en del af startskuddet til en karriere som soloartist og endnu en chance for at debutere. Tiden med Grand Avenue var begyndt at lakke mod enden og med en sult på den danske sangskrivning, fik Rasmus endnu en mulighed for at stille sig i rampelyset som et ubeskrevet blad. I dag har han fire dansksprogede albums under bæltet – tre af dem har høstet guld.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA