x

Røde Mor gendannes

Røde Mor gendannes

I en tid, hvor regering og folketing i Danmark er mere højreorienteret end i mange år, er der tilsyneladende ny interesse for 70’ernes kommunistiske musik- og kunstnerkollektiv nr. 1, Røde Mor.

På tirsdag d. 2. april åbner en udstilling om gruppen på Den Sorte Diamant i København, og ved den lejlighed bliver Røde Mor samlet for at give koncert for første gang i mange år. I midten af maj bliver gruppens 8 album, heriblandt "Grillbaren", "Betonhjertet" og "Hjemlig Hygge", så genudgivet i et eksklusivt boxsæt, hvor de markante originale illustrationer fra pladeomslagene er bevaret.

Røde Mor eksisterede fra 1969-1978 med Troels Trier i den vokale forgrund og bestod desuden - med en del udskiftninger undervejs - af markante musikere som Henrik Strube og Kim Menzer og kunstnere som Erik Clausen, Leif Sylvester og nyligt afdøde Dea Trier Mørch.

Røde Mors repertoire bød på mere eller mindre direkte politiske sange som "Li’l Johnnys Mund", "Du Flyver Dag Og Nat På Vietnam", "Smæk" og "Ta’ På Landet" - også kendt som "Jeg Er På Rekreation", de var langt forud for metalrockerne Slipknot med deres totalteater-optræden med bizarre masker, og de huskes også for deres karakteristiske linoleumssnit-plakater. Det er især disse plakater, man vil kunne se på udstillingen på Den Sorte Diamant.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA