x

Prince-arvinger vil bryde Tidal-kontrakt

Prince-arvinger vil bryde Tidal-kontrakt

Arvningerne til afdøde Prince vil trække sig fra den eksklusive aftale med streamingstjenesten Tidal. 

Prince trak sin musik fra alle streamingstjenester i 2015 og lancerede albummene Hit N Run: Phase One og Hit N Run: Phase Two eksklusivt på Tidal

Det blev i maj offentliggjort, at et nyt Prince-album vil blive lanceret i 2019 og kun vil være tilgængelig for Tidals abonnenter de første to uger. Men nu ønsker arvningerne at trække sig fra aftalen. Det fremkommer i et brev fra deres advokat Samuel M. Johnson, sendt til en domstol i Minnesota denne uge, skriver TMZ.

LÆS OGSÅ: Jay-Z's streamingtjeneste Tidal politianmeldt

Den ønskede ophævelse af kontrakten er baseret på, at det tidligere kom frem i lyset, at Jay-Zs streamingstjeneste Tidal ifølge en tidligere medarbejder havde fusket med streamingstallene for Beyonés album Lemonade og Kanye Wests The Life of Pablo. Der var blevet registreret mere end 320 millioner ekstra afspilninger på musiktjenesten, end hvad der i virkeligheden var blevet lyttet til, på de to kunstneres seneste album. Tidals direktør Richard Sanders har dog benægtet disse påstande og udtalt, at oplysningerne blev manipuleret og stjålet.

LÆS OGSÅ: I dag er det et år siden, vi mistede ham: Her er historien om Prince

Det lækkede brev viser, at advokaten Johnson beder om, at Tidal-kontrakten bliver ophævet. I brevet står der blandt andet følgende: 

"Sådan at vi forhåbentlig kan undgå at blive yderligere indblandet i Tidals juridske problemer, ved at indgå i en streamingsaftale med en partner, som tilsyndeladende har været villig til at bedrage publikum og svindle de fleste af sine kunder til fordel for nogle udvalgte få." 

Det var den norske avis Dagens Næringsliv som i første omgang offentliggjorde historien om Tidals manipulation med lyttertalene – og nu truer Tidal med at forfølge avisen juridsk. 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA