x

Jay-Z's streamingtjeneste Tidal politianmeldt

Jay-Z's streamingtjeneste Tidal politianmeldt

Den norsk-baserede musiktjeneste Tidal, ejet af Jay-Z (billedet), er blevet politianmeldt af organisationen Tono, der i Norge forvalter rettigheder i musikverdenen.

Dette erfarer det norske medie Dagens Næringsliv.

Anmeldelsen sker som en reaktion på, at Tidal beskyldes for at have fusket med lyttertallene. Det drejer sig konkret om Kanye Wests og Beyoncés musik, hvor der ifølge Dagens Næringsliv er blevet registreret mere end 320 millioner ekstra afspilninger på musiktjenesten, end hvad der i virkeligheden er blevet lyttet til, på de to kunstneres seneste albums. Sagen har fået nu fået sangskriver- og rettighedsorganisationen Tono, den norske pendant til danske Koda, til at reagere.

LÆS OGSÅ: Norsk avis: Beyoncé og Kanye Wests streamingtal i Tidal er manipulerede

"Vi skal beskytte rettighedshaverne, vi arbejder for, men vi mener, at en politianmeldelse også må være i Tidals interesse, da Tidal hævder, at dataene er blevet stjålet og misbrugt," siger administrerende direktør Cato Strøm.

Når en sang spilles, sørger Tono for, at komponisten tjener penge på musikken. Tidal nægter at have manipuleret med lyttertallene og har til gengæld truet Dagens Næringsliv med et sagsanlæg.

"Vi har haft et langt og godt forhold til Tidal, og vi er overraskede over, at de ikke har benyttet sig af muligheden for at give os og offentligheden en forklaring på det, der er sket. Vi mener, at sagen er så alvorlig, at vi nu har valgt at indberette sagen til de norske myndigheder," siger Cato Strøm.

LÆS OGSÅ: Spotify er klar med modsvar til eneretten på ny musik

I 2015 købte Beyoncés mand, Jay-Z, Tidal (der dengang hed Wimp) og dets moderselskab Aspiro for 56 millioner dollars, svarende til 387 millioner kroner, af mediekoncernen Schibsted. Siden har tjenesten forsøgt at promovere sig på at levere bedre lyd og et mere eksklusivt tilbud end konkurrenter som svenske Spotify.

Sidste år kom det frem, at streamingtjenesten stod til at skylde den norske stat 11 millioner kroner i skat.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA