x

Stort dansk medie bakker op om GAFFAs Beyoncé- og Jay-Z-boykot

Stort dansk medie bakker op om GAFFAs Beyoncé- og Jay-Z-boykot

Billedet: Beyoncé i Messecenter Herning 2009, da GAFFA stadig måtte tage billeder af hende

I går meldte GAFFA ud, at vi har til hensigt at boykotte at anmelde lørdagens koncert med Beyoncé og Jay-Z i Parken grundet et generelt forbud mod professionelle fotografer på hele powerparrets igangværende turné. I stedet kan medierne bruge billeder taget af Beyoncé og Jay-Z's officielle fotograf fra deres management Parkwood Entertainment, men det siger GAFFA pænt nej tak til.

LÆS OGSÅ: Derfor boykotter GAFFA Beyoncé og Jay-Z

GAFFAs boykot har fået Journalistforbundets fagblad Journalisten til at kontakte andre medier for at høre, om de vil bakke op om boykotten. Her meddeler redaktionschef Søren Lorenzen fra Berlingskes visuelle redaktion, at man bakker op og derfor vælger at boykotte såvel foto som anmeldelse af koncerten.

"Det føles som et forsøg fra kunstnerne om at ville kontrollere virkeligheden, så der kun må komme billeder ud, hvor Beyoncé ser rigtig ud. Men der er jo alligevel ingen kontrol, når der står titusindvis af mennesker foran scenen. Så er det i stedet bare billeder af dårlig kvalitet og videoer med elendig lyd, der kommer ud," siger han til Journalisten.

Han tilføjer, at Berlingske i forvejen har takket nej til at underskrive de såkaldte fotokontrakter, som tillader medierne at sende egne fotografer, men sætter skarpe restriktioner for mediernes brug af billederne efterfølgende. Samme holdning har en række andre danske medier, herunder GAFFA. Det er første gang, Berlingske boykotter at anmelde en koncert på baggrund af et fotoforbud. "Jo flere man står sammen, jo stærkere er indtrykket, vi kan give," siger han.

Ekstra Bladet boykotter dog ikke. "Det er forhastet halvanden dag før koncerten at sige, at man boykotter på baggrund af noget, man har vidst i så lang tid," siger Flash-redaktør Peter Sloth til Journalisten. Han opfordrer dog samtidig til, at den danske presse snarest skal tage en fælles snak om, hvordan man fremover skal forholde sig til fotoforbud. 

Soundvenue boykotter heller ikke med henvisning til, at koncerten er en af årets vigtigste for mediets læsere, siger chefredaktør Nicolai Torp til Journalisten. Han ærgrer sig dog over den manglende fotomulighed.

GAFFA har været i dialog med flere andre medier, som ikke boykotter at anmelde, men ikke ønsker at vise de nye koncertfotos fra Parkwood Entertainment og i stedet bringer egne arkivfotos.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA