x

Jonah Nilsson fra Dirty Loops er aktuel med ny video – og dansk koncert


Den funky svenske komet Jonah Nilsson gæster Kulturværftet i Helsingør torsdag i denne uge

Jonah Nilsson har prøvet det, som de fleste musikere drømmer om, men som meget få har oplevet – at blive verdensberømt "over night". Hans band Dirty Loops’ funk-pop-covers af Lady Gagas "Just Dance" og Justin Biebers "Baby" blev set af millioner på YouTube og skaffede ham og hans band en pladekontrakt med det legendariske jazzpladeselskab Verve, dengang ledet af den 16-dobbelte Grammy-vinder, sangskriveren og produceren David Foster.

Nu gæster Jonah Nilsson Kulturværftet i Helsingør torsdag den 28. juni i rollen som solist, nærmere betegnet sanger og keyboardspiller, og med sig har han blandt andet det nye nummer "Coffee Break" med dertilhørende musikvideo.

Artiklen fortsætter under videoen

Jonah Nilsson dannede med to venner bandet Dirty Loops, og efter at de en aften uploadede et par cover-versioner af Lady Gaga og Justin Bieber på YouTube, gik tingene stærkt. Også den legendariske pladeproducer Quincy Jones har anerkendt det svenske talent ved at signe ham på sit management-bureau. "Han har en perfekt balance mellem den højre musik-kreative hjernehalvdel og den venstre musik-teoretiske halvdel. Musikken er i hans blod og har en særlig sjæl i et omfang, som jeg sjældent har hørt før", udtaler den legendariske producer, der blandt andet står bag produktionerne på Michael Jacksons album Thriller (1982) og velgørenhedssangen "We Are the World" (1985).

LÆS OGSÅ: Verdensstjernens merchandise trækkes tilbage – sammenlignes med nazisymbol

Selvom det er gået stærkt for den svenske sanger, beholder han begge ben på jorden:

"Aldrig i mit liv ville jeg have troet, at jeg ville være nået hertil,” udtaler han. ”Jeg lever i nuet, og det har hjulpet mig til at holde begge ben på jorden. Det eneste, jeg vil er at skabe musik, der betyder noget for andre… alt andet er bare en ekstra bonus", udtaler Jonah Nilsson.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA