x

Reportage: DDJA 2008

Reportage: DDJA 2008

Påskesøndag lagde Tappehallerne i Hellerup lokaler til Danmarks største prisuddelingsshow - Danish DeeJay Awards 2008. Og hold da op et arrangement. Klokken 16.00 åbnede dørene til musikmessen, hvor både etablerede og håbefulde DJ’s kunne tjekke udstyr, snakke med ligesindede, skabe nye kontakter og indsnuse ny viden. Kl. 18.00 startede før-festen, der skulle varme op til showet kl. 20.00 og imellem de to kunne der da lige presses en DJ Battle ind.
Men det var langtfra kun programmet, der var pakket. Tappehallerne var fyldt til bristepunktet med teenagere i alle aldre – nogle mere stadset ud, end godt var, og andre bare klar til at hænge ud en aften i godt selskab, med gode venner og god musik.

Og netop musikken var i højsædet. Der var linet op med det ene mere tjekkede navn end det andet, fra både club-, hiphop- og, ikke mindst, dancescenen, og det var især denne sidste, der blev toneangivende for aftenens stemning. Dance- og diskoteksstemningen var ikke til at tage fejl af, når man skimtede ud over Tappehallerne og så begejstringen, da f.eks. Hampenberg gik på scenen og spillede et par numre iklædt sin gule alien-agtige dragt, omringet af letpåklædte dansepiger og gule balloner i overstørrelser.

Mere banegård end koncert
Der var selvfølgelig også andre optrædener, der tog kegler. Åbningsnummeret med Rune RK, Morten Breum og Nik & Jay, eller Mista Dif, Burhan G eller L.O.C var også sikre publikumsfuldtræffere, for blot at nævne et par stykker. Det meget blandede repertoire i kombination med lokalets indretning gjorde dog desværre, at lyden var ganske elendig, hvilket medførte, at folk ikke bare snakkede, men også vandrede rundt, så det var værre end at sidde bagerst til Grøn Koncert i Valbyparken.

Hvad de mange forskellige prominente statuetteoverrækkere og vindere sagde, druknede derfor i larm og støj, og de få akustiske numre der var, f.eks. Aura, blev vansiret med hyl og skrig fra et uregerligt lydanlæg, der ganske enkelt ikke var gearet til at håndtere så forskelligartede genrer – især hvis genren ikke bæres frem af en intens og tung bas. Men alt dette betød ikke noget for størstedelen af det unge publikum, der tog det for det, det var – en kæmpe fest i en hal, snarere end en koncert hvor man sidder og lytter.

Natasja og Trentemøller blev de største vindere
I løbet af aftenen skulle intet mindre end 24 priser uddeles, og endnu engang gik Natasja med flere statuetter, blandt andet for ”Årets Danske Album”. Aftenens ærespris gik fortjent til Jørgen ”TNT” Møller, der var med fra dansk hiphopkulturs spæde start i 1980erne, og, til publikums helt store glæde, gik aftenens sidste og, for nogle, vigtigste pris, ”Årets Danske Artist”, til Trentemøller, der straks derefter var programsat som aftenens sidste optrædende, før nattens efterfest skulle begynde.

DDJA er muligvis Danmarks største prisuddelingsfest, men arrangementet er meget anderledes end den gængse prisuddeling – på godt og ondt. Showet rummer bestemt alt, hvad en aften i byen bør gøre, men meget mindre end den typiske prisuddeling gør. Meget mere spas – meget mindre kunstnerisk selvhøjtidelighed. Men useriøst, det var det langtfra.


DDJA - Danish DeeJay Awards er den årlige officielle prisuddeling for den del af musikbranchen som har sine rødder i klubmiljøet, og på landets diskoteker - siden 2007 har DDJA været den største prisuddeling i Danmark.

Det er de danske DeeJays, der stemmer ved DDJA. Stemmeberettigede er DDJO´s aktive medlemmer, Ideal Promotion-medlemmer samt Upfront-, Urban- og Crossover-DeeJays udvalgt af hovedjuryen og Ideal Promotion. Mainstream, Upfront og Urban stemmer hver for sig i enkelte af kategorier. Crossover-stemmer i alle kategorier.
Kilde: http://www.ddja.dk/2008/


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA