Dave Grohl afslører grunden til, at han ikke bidrog som sangskriver i Nirvana

Dave Grohl afslører grunden til, at han ikke bidrog som sangskriver i Nirvana

I et nyt interview med den amerikanske tv-kanel CBS, har Dave Grohl udtalt sig om, hvorfor han ikke bidrog som sangskriver i Nirvana.

I disse dage turnerer det amerikanske rockband Foo Fighters verden rundt med Nirvana-trommeslageren Dave Grohl i front. De udgav i september deres niende album Concrete And Gold, et album som GAFFA uddelte fem ud af seks stjerner til og skrev følgende om: "De solide stjernestunder og potente pletskud står på spring på et album, der nu også rent musikalsk bringer bandet tilbage i sværvægterposition." 

Selvom Grohl har stået i spidsen for og skrevet store hits for Foo Fighters siden bandets selvbetitlede debutalbum i 1995, var det først og fremmest som trommeslager i Nirvana, at han gjorde sig bemærket i begyndelsen af 90'erne. 

LÆS OGSÅ: Foo Fighters-trommeslager taler ud om overdosis

I interviewet med CBS siger Grohl: "Da jeg indspillede det første Foo Fighters-album, tænkte jeg egentlig ikke, at det var et album. Jeg ville bare ud og spille noget, selvom ingen havde hørt det. Længe før den tid havde jeg indspillet mine egne sange, og aldrig ladet nogle høre dem, fordi jeg ikke syntes, de var gode nok."

Videre fortæller Grohl, at han ikke kunne lide sin egen stemme og ikke syntes, at han var en god sangskriver. Samtidig var han i band med en af "vore generationers største sangskrivere", og derfor ønskede han ikke at gøre noget, som kunne bringe bandet i fare. Grohl henviser til joken: "Hvad var det sidste, trommeslageren sagde, før han blev sparket ud af bandet? Hey, jeg har nogle sange, jeg synes, vi skal spille!" og afslutter med, at han bare holdt sangene for sig selv dengang. 

LÆS OGSÅ: I dag ville Kurt Cobain være fyldt 50 – her er hans historie

Lyt herunder til sangen "The Pretender" fra Foo Fighters. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA