Nyhed

Damon Albarn har nyt om faldende rapper og kommende album

GAFFA.dk – alt om musik

Man skal helt tilbage til 2007, hvor all star-rockbandet The Good, The Bad and The Queen udgav det selvbetitlede debutalbum. Siden har bandet ikke udgivet noget materiale – men nu er der langt om længe godt nyt.

"Jeg synes, det er et stærkt album" siger Damon Albarn om det kommende album til journalisten Matt Wilkinson fra Beats 1, skriver NME. Det er det samme hold af musikere bag albummet som dengang for 11 år siden, hvilket tæller afrobeat-trommeslageren Tony Allen, bassisten Paul Simonon (kendt fra The Clash) og Simon Tong (The Verve med flere). Dog er Danger Mouse ikke involveret denne gang, men i stedet er det produceren Tony Visconti, som især er kendt som mangeårig producer for David Bowie og også har arbejdet sammen med blandt andre danske Kashmir. Albarn afslører samtidig, at albummet næsten er færdigt og vil udkomme i nær fremtid. 

LÆS OGSÅ: Damon Albarn – Britpoppens kamæleon

I et tidligere interview med GAFFA har Paul Simonon udtalt følgende om bandets lyd: "Musikken i The Good, The Bad & The Queen udviklede sig i studiet. Jeg kan godt lide den helt nye lyd, vi har lavet. Det er ikke afrobeat, og det er ikke pop. Der er elementer af begge ting, og jeg synes, at det er meget spændende." Albarn kan dog ikke svare på om, hvorvidt bandet vil bibeholde den samme lyd på den kommende plade, og at dette er noget, lytterne må vente med at høre. 

LÆS OGSÅ: The Good, The Bad And The Queen

Den hårdtarbejdende Albarn har haft travlt de seneste år med både Gorillaz, Blur og sit soloprojekt. Førstnævnte var bandet, som lukkede Orange-scene på årets Roskilde Festival, hvilket dog fik en brat slutning, da rapperen Del the Funky Homosapien faldt ned fra scenen. Et emne som journalisten Matt Wilkinson og Albarn også kommer ind på under interviewet, hvor Albarn siger følgende: "Del er stadig på Roskilde sygehus. Han har brækket syv ribben og har punkteret en lunge på den ene side og flænget den på den anden. Han skal nok komme sig"

Roskilde Festival koncerten fik fuldt hus af GAFFAs anmelder og med rosende ord til forsangeren: "Albarn har det bare, det dér entertainergen (...) Nerven og sjælen i det, der foregår på scenen kommer fra den veloplagte Albarn" 

LÆS OGSÅ: Styrt fra scenen stjal fokus fra Gorillaz' flotte Orange-lukning

Hør herunder en del af interviewet



ANNONCE