x

Ujazz fuldender årets program med seks navne

Ujazz fuldender årets program med seks navne

Aarhus Festuges endags-musikfestival for eksperimenterende musik, Ujazz er netop blevet fuldent med seks nye bands.

Den endags-musikfestival løber af stablen på spillestederne VoxHall og Atlas samt en udescene den 1. september. De seks nye annoncerede bands er som følger: Ghost Flute & Dice, Africana 808PolyzygoticFelines,Uruz II og Nils Økland Band.

Allerede annoncerede navne er Tarawangsawelas feat. Rabih BeainiDonny McCaslin GroupLubomyr MelnykThe Bug vs. Earth og Bombino.

LÆS OGSÅ: Musikalske sværvægtere til Ujazz i Aarhus Festuge

Mikkel Almholt er manden bag Ghost Flute & Dice, som udfordrer den måde, man som lytter tænker klaveret som instrument. Koncerten bliver en blanding af digitale og analoge hjælpemidler og kan på ét splitsekund ændre sig fra harmoni til kaos og omvendt.

De to tyske dj's Drik Leyers og Nomad gemmer sig bag aliaset Africaine 808. Ved hjælp af en 808-trommemaskine genskaber de to dj's de traditionelle afrikanske rytmer og forvandler dem til europæisk house og techno. Africaine 808 spiller selv de fleste instrumenter, som bruges i musikken. 

Den danske komponist og lydkunstner Niels Lyhne Løkkegaard aka. Polyzygotic arbejder med mange forskellige typer af instrumenter, herunder altsaxofoner, violinbuer, mundharmonikaer og vibraslaps. Niels Lyhne Løkkegaard udforsker, hvordan vi forstår musik, lytning og lyd og skubber til grænserne for, hvordan et instrument kan lyde.

LÆS OGSÅ: Se danske Felines lave musik til Saint Laurent-modeshow i Paris

Den eksperimentelle lyd er helt særlig ved bandet Felines (billedet), som leverer popsange med et twist. Bandet har udgivet albummet Want, og heraf var nummeret "Pretty Boy" en del af modeshowet ved Hedi Slimanes efterårskollektion for det franske modehus Yves Saint Laurent, hvor tonerne til nummeret kimede ud af højtalerne, mens modellerne gik ned af catwalken. 

Andreas Kildedal Westmark og Thomas Eiler er mændende bag Uruz II, som har fokus på det langsommelige og det medrivende i improvisation over åbne droner.

Frontmanden og violinist Nils Økland i Nils Økland Band har fortalt, at han ikke bruger noder, men i stedet indøver numrene på gehør sammen med bandet. Musikken er et stærkt miks af norsk folkemusik og jazz.

Billetsalget til Ujazz er skudt i gang. 

Spilleplan for årets Ujazz: 
14:00 Atlas: Ghost Flute & Dice
15:00 Udescene: Uruz II
16:00 Atlas: Tarawangsawelas feat. Rabih Beaini
17:00 Voxhall: Donny McCaslin Group
17:45 Udescene: Polyzygotic
18:15 Atlas: Nils Økland Band
19:30 Udescene: Felines
20:30 Atlas: Lubomyr Melnyk
21:30 Voxhall: The Bug vs. Earth
23:00 Atlas: Africaine 808
24:00 Voxhall: Bombino 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA