x

Prince-album med sjældenheder er på trapperne

Prince-album med sjældenheder er på trapperne

I forbindelse med, at Prince kunne være fyldt 60 i år, bliver det store popikon hyldet med udgivelsen af et album, som indeholder flere førsteindspilninger fra musikeren. 

Fans har nu muligheden for at komme helt tæt på Princes arbejdsproces. Det kommende album med den sigende titel, Piano and a Microphone 1983 ,indeholder i alt ni private optagelser, der er indspillet af Prince foran klaveret i hjemmestudiet i Minnesota i 1983. Indspilninger, som giver et sjældent og intimt indblik i Princes kreative proces, hvor han arbejder sig igennem flere numre, som efterfølgende blev kæmpehits, herunder "Purple Rain", samt et cover af Joni Mitchells "A Case Of You". Albummet indeholder også en sjælden optagelse af nummeret "Mary Do Not You Weep". 

Albummet er sat til udgivelse den 21. september og vil udkomme i både fysisk og digital form. Se den fulde trackliste nederst i artiklen. 

LÆS OGSÅ: Princes læge sagsøges: "Hans død kunne være undgået"

"Disse rå, intime optagelser fandt sted i starten af Princes karriere, før han opnåede international stjernestatus. Prince Estate er begejstret for at kunne give fans et glimt af hans udvikling," fortæller Prince Estate Entertainment i en pressemeddelelse. Det fysiske album vil ydermere indeholde et hæfte med flere sjældne billeder af Prince. 

Prince albumdebuterede i 1978 med For You, og sidenhen er det blevet til en imponerende samling på i alt 39 studiealbum. 

LÆS OGSÅ: Princes bagkatalog kan nu streames

Tracklisten til Piano and a Microphone 1983
1. 17 Days
2. Purple Rain
3. A Case Of You
4. Mary Don’t You Weep
5. Strange Relationship
6. International Lover
7. Wednesday
8. Cold Coffee & Cocaine
9. Why The Butterflies


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA