x

VIDEOPREMIERE: Nikoline i åbent opgør mod sexisme


Den danske rapper Nikoline er ikke kendt for at spare på attituden, og rebelskheden bliver heller ikke sat på standby i hendes nye musikvideo til "Sut min klit", hvor den hårdtslående rapper har allieret sig med en række kendte danskere. Se videoen ovenfor. 

Da Nikoline udgav "Flertallet er dumme" sidste år, hvor diverse folketingsmedlemmer i en hævnfantasi bliver sat op på en skydeskive i den tilhørende musikvideo, skabte rapperen politisk røre. Dette har dog ikke efterladt kunstneren genert eller tilbageholdende, og hun er nu tilbage med en musikvideo, der er lige så ærlig og ucensureret som nummerets titel. 

I videoen skrues der ikke ned for holdningerne: Nikoline ses omringet af twerkende og letpåklædte mænd, Peter Aalbæk er nede på alle fire foran hende, mens topløse, arabiske kvinder med skriften "Freedom for women" skrevet på kroppen brænder et ISIS-flag i protest mod kvindeundertrykkelse. Med kendte danskere som Ditte & Louise sættes drengerøve som LOC, Suspekt og Jokeren også på plads med en "Bollede ham i går"-T-shirt, mens Nikoline i selskab med en halvnøgen Oliver Bjerrehuus med ordet "Luder" skrevet hen over maven gør op med stigmatiseringen af kvindekønnet. 

LÆS OGSÅ: Interview med den stærkt samfundskritiske rapper Nikoline: – Vreden er nyttig

Videoen er filmet af Mathias Tegtmeier og klippet af Nils Aasholm, mens Nikoline selv har produceret og instrueret. "Sut min klit" er også med på soundtracket på Ditte & Louises nye aktuelle biograffilm. 

Klassisk uddannet guitarist fra Syddansk Musikkonservatorium debuterede Nikoline sidste år med det samfundskritiske nummer "Tæsk til alle", der ligesom efterfølgeren skabte stor forargelse og debat. Nikoline har desuden markeret sig som debattør på platforme som DR P1, Politiken, Berlingske, Radio24syv med flere. Hun er lige nu aktuel med debut-ep'en Svesken på disken

LÆS OGSÅ: Nikoline angriber statsministeren – og dig!

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA