x

Rap udskiftet med sang – Niels "Niarn" Roos er tilbage


I mange år har der været stille fra Niarn, men nu er han endelig tilbage under sit borgelige navn Niels Roos. Lyden er noget helt nyt, hvor rap er blevet udskiftet med sang – lyt og se den tilhørende video ovenfor. 

Vi kender normalt den 38-årige Niels Roos bag aliasset Niarn, som står bag de store hits "Dobbelt A" og "Antihelt" - men nu er stilen lagt om. Akustisk guitarspil og Niels Roos' karakteriske sangstemme åbner for "Der Er Ik' Noget Der Er Så Skidt At En Druktur Ik' Ka' Gøre Det Endnu Værre", som er den lange titel på Niels Roos' første udspil i mange år. Et nummer, som skildrer det at være alkoholiker, det at blive ædru og alt ind imellem. Nummeret er lavet i samarbejde med brødrene Eirikur og Heini Corfitz samt Contrabeats.

For fem år siden lagde Niarn den musikalske karriere på hylden efter flere års alkohol- og stofmisbrug. I en pressemeddelelse fortæller Niels Roos dog, at han ikke kunne slippe musikken helt: "Da jeg lagde rap-karrieren og alteregoet Niarn på hylden, var jeg sikker på, at jeg var færdig med musikken. Det holdt en måned. En aften hev jeg den gamle guitar, som jeg fik af min mor i 13 års fødselsdagsgave, op af kælderen. Jeg spiller skrækkeligt guitar, men jeg sad og fiflede lidt og satte nogle akkorder sammen, og pludselig havde jeg skrevet en sang. Ikke en rap, men en fucking sang". 

LÆS OGSÅ: Niels ”Niarn” Roos drager på Danmarkstour

"Jeg har haft min tid med albums på toppen af hitlisten, udsolgte koncerter og autografskrivning i Netto. Nu vil jeg bare gerne udgive nogle sange, som måske kan røre nogle mennesker, eller måske endda hjælpe dem," afslutter Niels Roos. 

Han vender dog snart tilbage på scenen med et nyt show, som han vil gæste Danmarks største byer med i det nye år. Showet, hvor han vil kombinere musik og historiefortælling – se datoer her.

LÆS OGSÅ: Ny dokumentar: Niarns indædte kamp mod alkoholen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA