Nyhed

Ny dokumentar: Niarns indædte kamp mod alkoholen

GAFFA.dk – alt om musik

Den 23. august kl. 20 på TV2 er der premiere på en ny dokumentarfilm om Niarn, som bærer titlen "Niarns død". Se en trailer til dokumentaren her.

Op gennem teenage-årene og voksenlivet har Tuborg-øl og Smirnoff-vodka fyldt en stor del hos Niels Roos, bedre kendt som rapperen Niarn. 

Dokumentarfilmen "Niarns død", som har premiere om præcis en uge, viser flere privatoptagelser med Niarn og hans kamp mod alkohol og stoffer, der næsten endte med at tage livet af ham. Optagelserne strækker sig over to årtier med start fra Niarns konfirmation. I dokumentarfilmen kommer man som seer med på tætteste hold - og får et indblik i, hvordan alkoholen har påvirket musikkarrieren og privatlivet. 

I traileren hører man Niarn sige: "Der er ikke så meget som ét sekund, hvor jeg er ædru, klar eller normal-tænkende". Ydermere ser man Niarn sidde i en bil med en flok kammerater og den faste makker, vodkaflasken. Herefter hører man Niarns kammerat sige: "Lad være med at drikke det, som om det er vand", der indikerer det voldsomme alkoholforbrug, som Niarn havde i sin tid. 


LÆS OGSÅ: Niarn og Ellie Jokar taler om hverdagsracisme og alkoholmisbrug – og meget mere

I starten af 30'erne begyndte det massive alkoholfobrug at sætte sit præg på Niarn og hans krop, som endte på intensivadelingen på Hvidovre Hospital. Stoffer og druk har flere gange været omtalt, som et tilbagevendende problem i musikmiljøet. Den danske sanger, Erik Apollo fra bandet, Tårn har i dag udtalt til DR, at det er en form for epidemi, som er til stede og han er rystet over alle de hårde stoffer, som florerer rundt i miljøet. 

Den 38-årige Niels Roos blev født og opvokset i den lille forstad til Aalborg kaldet Gug. Han begyndte at rappe i 90'erne og brød for alvor igennem i 2004 med debutalbummet Årgang 79, som indeholder hittene "Dobbelt A" og "Mit liv mine regler". Det seneste album, Kommer aldrig igen, stammer fra 2014.

LÆS OGSÅ: Jeg er færdig med dårlige underholdningsprogrammer

Følg med den 23. august på TV2 og få hele historien om Niarns kamp mod alkoholen.

ANNONCE