Nyhed

Lyttere nægter at sige farvel til P6 Beat

GAFFA - 35 år i musikkens tjeneste

Sidste uges triste udmelding om DRs lukning af P6 Beat har fået flere utilfredse lyttere til at gå sammen om en underskriftsindsamling imod tiltaget.

Tidligere på året blev der varslet store nedskæringer i Danmarks Radio, og i sidste uge kunne de første omstruktureringer offentliggøres. Disse bød blandt andet på et beklageligt farvel til tre markante DAB-kanaler, heriblandt P6 Beat, hvilket fik internettet til at flyde over med reaktioner på lukningen af den mangfoldige musikformidling. Om farvellet bliver endegyldigt, vil dog vise sig. Beslutningen har nemlig fået musikentuasiater i hele landet til at ryste på hovedet, og en fangruppe forsøger netop nu at bevare den populære radiojeneste via online underskriftsindsamlinger.

LÆS OGSÅ: Reaktioner: "En sort dag for dansk radio"


Som faste lyttere af P6 Beat protesterer gruppen over beslutningen om at lukke kanalan, der, siden 2011, har stået for ikke-kommerciel musikformidling af både udenlandsk og især ny dansk musik på højeste niveau. Til det formål opfordrer gruppen i fællesskab både danske og udenlandske musikere og bands til at støtte op om P6 Beat, så DRs ledelse genovervejer sin beslutning.

Gruppens projekt går ud på, at grafikken fra de kendte P6 Beat elsker-udsendelser er vendt om, og der er skrevet direkte til en række danske og udenlandske musikere med appel om at støtte ved at poste grafikken på deres platforme.

Derudover er Facebook-siden ”P6 Beat Forever" oprettet, hvor musikere såvel som privatpersoner deler deres tanker om nichekanalens betydning.


LÆS OGSÅ: P6 Beat elsker snart U2

Hvis du også vil hjælpe til at bevare P6 Beat, kan du tjekke følgende underskriftsindsamlinger ud:

https://www.skrivunder.net/bevar_p6_beat_-?utm_source=fb_share


https://www.wechange.dk/indsamling/bevar-p6-beat-555/ 

ANNONCE