x

The Cure lukker Roskilde Festival 2019

The Cure lukker Roskilde Festival 2019

Dette års Roskilde Festival vil slutte med et ordentligt The Cure-brag, når rockgruppen indtager festivalens Orange Scene med en maraton-koncert. 

I slut-september kom det frem, at The Cure i 2019 vil turnere rundt på tyve forskellige festivaler, hvortil GAFFA kun har turdet gisne om og håbe på et dansk visit. Håbet er nu blevet en bekræftet realitet, og vi kan se frem til en lørdag nat på Roskilde med udødelige klassikere som ”Just Like Heaven”, ”Friday I’m in Love”, ”In Between Days”, ”A Forest” og ”Lullaby”.

Gennem årene har de britiske post-punk-veteraner udviklet et ganske særligt forhold til Roskilde Festival og dens deltagere. Tilbage i 1985 spillede de deres allerførste danske koncert på festivalen, og den kommende sommer vil være sjette gang, at Robert Smith og hans rockslæng øser fra sig af deres mikstur af hjemsøgende weltschmerz og ekstatiske popomkvæd på Roskilde Festival.

LÆS OGSÅ: Derfor er The Cure stadig relevante

The Cure er efterhånden kendt som særdeles generøse på scenen, og deres koncerter udvikler sig ofte til timelange seancer. Ifølge Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén, bliver Roskilde Festival 2019 ingen undtagelse:

- The Cure er på alle måder det oplagte navn til at afslutte næste års festival. De kan trække på et bugnende bagkatalog af hits og højtelskede klassikere fra de seneste 40 år, og deres særligt tætte forhold til Roskilde Festivals publikum skal nok skabe en helt speciel og rørende stemning. De har tilmed selv bedt om at få lov til at spille årets sidste koncert på Orange Scene lørdag aften, så de har mulighed for at levere et ekstraordinært og uforglemmeligt maraton-show.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival offentliggør de første 12 navne

Bandets seneste danske koncert var i Forum i 2016, og deres seneste danske festivalkoncert var på Roskilde Festival i 2012. For nyligt fejrede rockbandet sit 40-års jubilæum for udgivelsen af deres debutsingle med en stort anlagt jubilæumskoncert i Hyde Park i London, og forsangeren Robert Smith har tidligere afsløret, at bandet i år vil indspille nyt materiale – efter 10 års produktionsstilhed. Deres seneste album 4:13 Dream ramte gaderne tilbage i år 2008.

LÆS OGSÅ: Tilbageblik: The Cure live i Danmark 1985-2012

Roskilde Festival finder i år sted fra lørdag den 29. juni til lørdag den 6. juli, hvor du foruden The Cure vil finde kunstnere som Travis Scott, Testament, Scarlet Pleasure og Julia Holter blandt de allerede offentliggjorte navne. Billetsalget er allerede gået i gang.

LÆS OGSÅ: The Cure er på vej i studiet 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA