x

VIDEO: Molina i opgør mod sin indre underdog


Danske Molina er netop landet med singlen "Mike", der i tilhørende video hylder den personlige frihed.

En ung mand i lyserød kjole danser rundt, som om ingen gloede. Omkring ham ses skiftende naturområder, mens tonerne af tonsende beats og anarkistiske melodier inspireret af 70'ernes synth-scene akkompagnerer det visuelle. Det er dybest set, hvad der sker i Molinas nye video til den lige så nye single "Mike" – men hvis man graver lidt i overfladen, dukker en fortælling om personlig frigørelse og retten til at være, hvem man er frem.

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Ingen frelse, men løfterig elektropop

Teksten spiller en vigtig rolle for den unge sangkriver og producer, der i sin nye video leger med identitet gennem et selvportræt. Selv beskriver hun det således:

– Læser man lyrikken er ”Mike” en underdog — et menneske fastlåst og udkørt af livets trædemølle. Derfor har jeg som endnu et perspektiv skabt en video om et menneske, der frigør sig og træder i karakter. Muligheden for at blive det menneske, man har lyst til at være, er den ultimative frihed for mig. Derfor håber jeg også, at det splittede menneske Mike og de mange forskellige følelser, jeg selv forbinder med både sangen og videoen, gør, at folk derude kan få et personligt forhold til “Mike” og tillægge sangen lige præcis den fortælling, der føles rigtig for dem.

Trangen til frihed kommer også til udtryk i singlens artwork, hvor den 25-årige musiker og producer spørger “Findes Mike i os alle?"

LÆS OGSÅ: The Minds of 99 tager rapper med på turné

Molina udgav sidste år debut-ep’en Corpus, som anmelderne kastede masser af superlativer efter og fik Elton John til at erklære sig som fanboy – så meget, at han spillede Molinas første single "Salvation" på Beats 1-radiostationen.

Tilbage i januar spåede GAFFA Molina til at blive en af årets nye stjerner sammen med 11 andre spirende artister. Og mon ikke det nye år byder på endnu mere fra det unge talent? Læs artiklen her.

Koncerter med Molina i den nærmeste fremtid:

9/11: Radar, Aarhus

14:11 Vega, København


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA