x

VIDEO: Ikonisk julereklame er en rørende hyldest til Elton John


Julen er som bekendt hjerternes fest, og en ny engelsk julereklame om Elton John går lige i hjertet. Se den følelsesladede hyldest til ikonets liv og karriere – og knib en tåre eller to.

Hvert år ved juletid skaber John Lewis - en engelsk kæde af storcentre - en julereklame, der går lige i "the feels". Traditionen tro udkom reklamen i dag, og denne gang er resultatet en følelsesladet hyldest til den britiske nationalskjald Elton John, der lige nu er igang med sin verdensomspændende afskedsturné.

Reklamen er en sand tåreperser, der ved hjælp af megahittet "Your Song" tager os med på en baglæns tidsrejse fra nutiden og ned gennem en række uforglemmelige liveoptrædener fra det farverige ikon. Elton John har optrådt i mere end et halvt århundrede, og i reklamen slutter cirklen med den purunge Elton, der slår de første toner an på det klaver, han lige har fået i julegave. "Some gifts are more than just a gift", som der afsluttende står. Nå ja, det er jo en reklame, men den er en værdig og følelseladet en af slagsen.

LÆS OGSÅ: Elton John annoncerer tre år lang afskedturné 

Hvor vi i Danmark har det klassiske gensyn med julemanden i Tuborg-kareten, venter briterne hvert år på en ny stemningsfuld julereklame fra John Lewis. Siden 2007 har reklamen markeret julens komme i Storbritannien, og den byder ofte på genfortolkende sange af typisk engelske artister, som får et markant salgsboost i forbindelse med reklamens store opmærksomhed.

Reklamen stemmer godt overens med Elton Johns aktuelle tour og den kommende biopic Rocketman, som udkommer den 17. maj. Hans musik har tidligere prydet den traditionsbundne reklame, da Ellie Golding fortolkede "Your Song" i reklamen fra 2010. Af andre kunstnere der har indgået i andre John Lewis-reklamer, kan nævnes navne som Lily Allen, Aurora, Tom Odell og Vaults.

LÆS OGSÅ: Stjernespækkede Elton John-coveralbums på vej

Se en trailer til filmen Rocketman her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA