x

Dansk storcenter fjerner Michael Jackson-figur – kunder følte sig stødt

Dansk storcenter fjerner Michael Jackson-figur – kunder følte sig stødt

Fik kritik fra blandt andet børnefamilier – er nu havnet i shitstorm

I denne uge fejrer mange vinterferie, og i den anledning har storcentret Rødovre Centrum udstillet voksfigurer af en række berømtheder, blandt andet Marilyn Monroe, Bruce Willis og Julia Roberts.

Udstillingen indeholdt også en figur af Michael Jackson, men den er nu blevet fjernet, skriver TV2 Lorry. Det sker efter, at flere kunder er blevet stødt af figuren, fordi popkongen i en ny dokumentarfilm er blevet beskyldt for pædofile overgreb.

LÆS OGSÅ: Michael Jacksons familie raser over ny dokumentar om overgreb

– I sidste uge blev vi kontaktet af et medie, som gjorde os opmærksom på, at figuren kunne være kontroversiel, og efterfølgende fik vi så en hel del henvendelser fra kunder, der syntes, den var problematisk, siger Charlotte Andersen, marketingdirektør i Rødovre Centrum til TV2 Lorry og tilføjer, at hun har modtaget cirka 15 henvendelser, heriblandt flere børnefamilier.

På Rødovre Centrums Facebook-side har centerets lytten til kritikken skabt hård kritik fra den modsatte side fra folk, der mener, at centeret lider af krænkelsesforskrækkelse, og at Michael Jackson aldrig er dømt for pædofili, men tværtimod blev frikendt ved en retssag i 2005. En kvinde skriver således: "I sendet et enslydende svar om, at I har fjernet Michael Jackson-dukken, fordi I har modtaget en henvendelse om, at hvis den IKKE blev fjernet "kunne der forekomme hærværk". Jeg er rystet over, at I er så krænkelsesforskrækkede, at I vælger at fjerne figuren. Trusler om hærværk bør politianmeldes, og så vil det klæde jer at skynde jer at sætte figuren retur og give den en absolut æresplads, for Michael er uskyldig."

Andre gør opmærksom på, at flere af de andre udstillede navne også er blevet sat i forbindelse med ulovligheder, blandt andre fodboldspilleren Lionel Messi, der er dømt for skattesvindel.

Jackson-figuren er nu blevet erstattet af en figur af Brad Pitt.

Michael Jackson blev første gang beskyldt for pædofili i 1993 af den 13-årige Jordan Chandler og dennes far. Jacksons hjem Neverland blev undersøgt af politiet, men der blev ikke rejst nogen retssag. Jackson betalte dog Chandler-familien 22 millioner dollar uden at erkende nogen skyld.

I 2003 offentliggjorde Martin Bashir tv-dokumentaren Living With Michael Jackson, der blandt andet viste Jackson holde i hånd med en mindreårig dreng og tale om at sove med ham. Umiddelbart efter offentliggørelsen af dokumentaren blev Jackson atter undersøgt af politiet, og han blev senere anholdt og tiltalt for syv tilfælde af overgreb mod børn. I 2005 blev han frikendt på alle punkter.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA