x

Keith Richards forsøger at kvitte rygning

Keith Richards forsøger at kvitte rygning

Rolling Stones-guitaristen fortæller imidlertid, at det er lettere at droppe heroin end cigaretter

Keith Richards er berømt for sine musikalske ydelser i The Rolling Stones, men også berygtet for sit forhold til alkohol og stoffer. I slutningen af 2018 bekendtgjorde Richards til de flestes overraskelse, at han var træt af alkohol og var holdt op med at drikke. Han har uddybet, at han stadig nyder et glas vin til maden eller en Guinness eller to, men det er omtrent det.

Nu vidner en artikel fra NME om, at rullestenen arbejder på at droppe rygningen. Han bemærker, at han har prøvet og fejlet før, men at det nu er lykkedes ham at skære ”betydeligt” ned på sit daglige forbrug af cigaretter. Det har dog langtfra været let:

”Lou Reed påstod, at nikotin var sværere at droppe end heroin. Det er det,” siger Richards og forklarer yderligere: ”At droppe heroin er et helvede, men det er et kortvarigt helvede. Cigaretter er der hele tiden, og du har altid gjort det. Jeg tager dem bare og tænder dem uden at tænke over det”.

Bandmedlem Ron Wood, som selv haft en lang historie med alkoholmisbrug, har udtrykt sin glæde ved Richards’ sundere livsstil:

”Han er skøn at arbejde med. Han er mere rolig,” lyder det fra Wood, der også bemærker, at Richards er blevet mere åben overfor nye idéer.

Selvom der er skåret ned på røgen, er dampen ikke gået af Richards, som ikke har nogle planer om at gå på pension i en alder af 75. Han fortæller, at han stadig elsker at turnere:

”Du går derop og gør, hvad du elsker at gøre, og det gør millioner af andre heldigvis også.”

Tilbage i januar meddelte Richards, at The Rolling Stones har været i studiet og brygger på et nyt album, der bliver deres første med nyt materiale siden A Bigger Bang fra 2005.

I 2016 udgav The Rolling Stones bluesalbummet Blue and Lonesome, som fik fem stjerner i GAFFA. Bandet optrådte året efter i København til stor glæde for vores anmelder.

LÆS OGSÅ: Storartede Stones levede fuldt op til sig selv

LÆS OGSÅ: Er The Rolling Stones på vej i studiet?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA