x

VIDEO: Se traileren til omstridt Michael Jackson-dokumentar


I Leaving Neverland fortæller James Safechuck og Wade Robson om deres forhold til Michael Jackson og anklager den afdøde sanger for at have begået seksuelle overgreb mod dem, da de var mindreårige

I næste måned kan seere langt om længe opleve dokumentaren, der har genantændt kontroverser om den afdøde King of Pop Michael Jacksons påståede sexmisbrug af mindreårige. HBO og Channel 4 udgiver nemlig den meget omtalte Leaving Neverland. En ny trailer tilbyder et kort indblik i den foruroligende historie.

I traileren fortæller de to mænd James Safechuck og Wade Robson om deres oplevelser med Jackson på Neverland Valley Ranch, som Jackson havde indrettet som både hjem og privat forlystelsespark.

”Han fortalte mig, at hvis de nogensinde fandt ud af, hvad vi lavede, så ville både han og jeg ryge i fængsel resten af vores liv,” udtaler Robson i traileren.

Leaving Neverland blev vist på Sundance Film Festival sidste måned og chokerede både seere og anmeldere. Jacksons familie har kritiseret filmen for at være perfid og fordømmer instruktøren Dan Reed for hverken at have forhørt sig med familien eller deres advokater i forbindelse med dokumentarens tilblivelse. Ifølge The Guardian har både Reed, Safechuck og Robson oplevet verbale angreb fra Jackson-fans siden filmens premiere.

De genopblussede kontroverser om Michael Jackson har også skabt debat herhjemme, hvor flere klager tidligere i februar ramte storcenteret Rødovre Centrum på grund af en beslutning om at inkludere en voksfigur af Michael Jackson i en vinterferieudstilling. Beslutningen blev senere ændret – to gange.

LÆS OGSÅ: Michael Jackson-figur vender tilbage til udstilling

Leaving Neverland udkommer på HBO 4. marts. Dokumentaren bliver dog først vist i Danmark den 7. marts som del af festivalen CPH:DOX, hvor Dan Reed også vil være til stede. Filmen vil desuden blive vist på DRTV den 8. marts.

LÆS OGSÅ: CPH:DOX offentliggør musikprogram – med kontroversiel Michael Jackson-dokumentar


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA