x

PREMIERE: MONTI skildrer grænsen mellem livslyst og kriminalitet i ny video

PREMIERE: MONTI skildrer grænsen mellem livslyst og kriminalitet i ny video

Den aarhusianske hiphop-gruppe MONTI udgiver deres nye single ”Culture”, der sammen med den tilhørende musikvideo formidler spændingen mellem at være fascineret af én kultur og længes efter tryghed i en anden

I 2018 udgav det engelsksprogede hiphop-ensemble MONTI dobbeltsinglerne ”ONE” og ”TWO”, og de fem herrer fra Aarhus rundede året af med at udgive den tilbagelænede single ”Sit Down” og annoncere deres første headliner-koncerter i henholdsvis København og hjembyen Aarhus – foruden en optræden på by:Larm i Oslo.

LÆS OGSÅ: MONTI headliner to forårskoncerter

Nu varsler MONTI udgivelsen af deres debut-ep senere på året, men gruppen giver en tidlig forsmag i form af singlen ”Culture” og en tilhørende video. Sebastian Bang fra MONTI fortæller om sangens tilblivelse:

– Selve sangen er egentlig skabt af tilfældigheder. Det var tilfældigt,at Martin spillede en trap-figur over introen, og det var tilfældigt, at vi klippede de to ellers meget forskellige sange sammen til én sammenhængende single. Vi har virkelig jammet os frem til mange ting denne her gang.

Sangen har en kølig urban trap-æstetik over sig, som på ganske effektiv vis akkompagnerer tekstens beskrivelse af at være splittet mellem den kriminelle livsstil og den trygge familie-tilværelse. Musikvideoen instrueret af Asger Juul-Larsen underbygger denne tematik ved brug af forskellige billedformater, der skildrer de modstridende dele af hovedpersonens liv.

– Musikvideoen viser denne splittelse af en person, forklarer Bang. – Han ved ikke, hvad han skal, og hvor han skal gå hen, før der kun er én udvej.

Se videoen til ”Culture” nedenfor:

MONTI optræder den 8. marts på Stengade 30, København og den 9. marts på Atlas i Aarhus.

MONTI er desuden på GAFFAs liste over upcoming navne, vi spår et gennembrud i 2019

LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Et ondt flow sætter ild til Spot i farten

Find MONTI på Facebook


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA