x

Stor engelsk radiokanal er stoppet med at spille Michael Jackson

Stor engelsk radiokanal er stoppet med at spille Michael Jackson

Opdatering: Nyheden viste sig desværre ikke at være helt korrekt, læs mere her

Popkongen bliver ikke spillet på det engelske svar på P4

Den store engelske radiokanal BBC Radio 2, der profilmæssigt minder om P4, er stoppet med at spille Michael Jackson oven på beskyldninger mod popkongen for pædofili. Det skriver The Times.

Jackson bliver i den nye HBO-dokumentarfilm Leaving Neverland anklaget for pædofile overgreb på nu 36-årige Wade Robson og 40-årige James Safechuck, da de var mellem syv og 14 år gamle. Filmen havde premiere på Sundance-festivalen i Utah i januar, og del 1 havde streamingpremiere på amerikansk HBO i går, mens del 2 bliver sendt i dag. Filmen bliver også sendt på den engelske tv-kanal Channel 4 den 6. og 7. marts. Herhjemme bliver den vist på filmfestivalen CPH:Dox 7. marts og på DR's streamingkanal DRTV fra 8. marts.

LÆS OGSÅ: Ensidig, men uafrystelig maraton-fortælling om Michael Jacksons angivelige sexovergreb

The Times skriver, at man i forrige uge tog en beslutning om at stoppe med at spille Michael Jackson på BBC Radio 2. En repræsentant fra BBC udtaler videre til NME: "Vi betragter hvert stykke musik på dets egne præmisser, og beslutninger om, hvad vi spiller på forskellige platforme er altid truffet med tanke på det relevante publikum og konteksten."

Det fremgår ikke, om BBC har tænkt sig, at beslutningen skal være permanent eller midlertidig.

BBC Radio 2 spillede sidste gang Michael Jackson den 23. februar.

Beslutningen gælder dog kun Radio 2, for andre BBC-kanaler spiller stadig Jackson. Således spillede lokalkanalen BBC Radio Devon "Beat It" tidligere i dag på Laura James' morgenprogram.

DR spiller også stadig Michael Jackson. Radiochef Gustav Lützhøft udtaler til Politiken: "Vi arbejder ikke med sorte lister i DR med kunstnere, som ikke må spilles. Vi sammensætter altid vores playlister redaktionelt, naturligvis med hensyn til blandt andet kontekst og lytterne".

DR spillede senest Jackson med "Beat It" på P7 Mix i aftes klokken 21.50, og han er også blevet spillet flere gange på P4 i den forgangne weekend.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA