x

Arcade Fire fortolker klassisk Disney-sang i kommende film

Arcade Fire fortolker klassisk Disney-sang i kommende film

De canadiske indie-rockere bidrager til soundtracket fra Tim Burtons kommende remake af Disneys Dumbo

Der er sikkert mange, der kan skrive under på, at de på ét eller andet tidspunkt i deres liv har fået en klump i halsen ved synet af elefantungen Dumbo, der blive vugget af sin indespærrede mor i Disneys klassiske tegnefilm fra 1941. Sangen, der spiller i den rørende scene, får nu nyt liv, når Arcade Fire giver deres fortolkning af ”Baby Mine” i den Tim Burton-instruerede Dumbo, der har præmiere denne måned.

I en artikel fra NME fortæller sanger og multinstrumentalist Win Butler, at han altid har haft et særligt forhold til den oprindelige 1941-tegnefilm:

”Der er en scene med et lokomotiv i den oprindelige Dumbo, hvor der bliver brugt et instrument kaldet en ”Sonovox” [en gammel form for talk-box], som min bedstefar Alvino Rey gjorde berømt i 1930’erne. Hver gang jeg så filmen, troede jeg det var ham.” Butler fortæller deusden, at da Arcade Fire blev tilbudt at indspille et cover af ”Baby Mine” til den kommende film, samlede han alle sin bedstefars gamle guitarer og ønskede, at de skulle indgå i sangen.

Arcade Fire har tidligere varslet en ny single i 2019, og det lader til, at det var ”Baby Mine”, der var tale om. Foruden selve bandet, der blandt andet tæller Butlers kone Regine Chassagne og bror Will Butler, spiller også hans mor og søn forskellige instrumenter på coveret af "Baby Mine". Moren spiller harpe og sønnen triangel.

”Jeg vil altid relatere til den sang og tænke på de folk, jeg elsker og er så dyrebare for mig. Lyt efter gæsteoptrædenen fra min bedstefar Alvinos sonovox i slutningen af nummeret,” bemærker Butler.

Hør uddrag af Arcade Fire's "Baby Mine" i nedenstående video:

Dumbo får amerikansk premiere 29. marts 2019. Filmen er instrueret af Tim Burton og har Colin Farrell, Michael Keaton og Danny DeVito på rollelisten.

Arcade Fire optrådte på sidste års Haven Festival og fik fem stjerner af GAFFAs anmelder.

LÆS OGSÅ: Indtrædelsen i kollektivismen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA