x

The Prodigy-sanger Keith Flint er død

The Prodigy-sanger Keith Flint er død

Den karismatiske sanger blev kun 49 år
 
Frontfiguren i det elektroniske britiske band The Prodigy, Keith Flint, er død, 49 år gammel. Det skriver BBC.

Flint blev fundet død i sit hjem i Dunmow, Essex tidligere i dag. Dødsårsagen er uvis, men politiet betragter ikke dødsfaldet som mistænkeligt. Flint skal nu obduceres.

LÆS OGSÅ: OPDATERING: The Prodigy-bagmand: Keith Flint tog sit eget liv

Keith Flint var kendt for sin råbende vokal, sin strithårsfrisure og for sin hyperaktive, aggressive sceneperformance i The Prodigy, der fusionerede elektronisk musik med vreden og energien fra punken med stor succes. De brød for alvor igennem i midt-90'erne og var aktive op til Flints død. Bandet afsluttede en turné i Australien og New Zealand i begyndelsen af februar og havde en USA-turné i kalenderen i maj.

The Prodigy blev dannet i 1990 med den klassisk uddannede keyboardspiller Liam Howlett som den musikalske bagmand. Året før havde han mødt sangeren og danseren Keith Flint, der bad ham lave et mixtape til sig. Resultatet blev taget så godt imod, at de to senere besluttede sig for at lave en gruppe og fik selskab af keyboardspilleren og danseren Leeroy Thornhill, vokalisten Maxim Reality og danseren og vokalisten Sharky. Sidstnævnte forlod gruppen allerede året efter, mens de fire andre fortsatte med bandet, der i 1992 udgav debutalbummet Experience, der blev en pæn succes i Storbritannien.

I 1994 fulgte albummet Music for the Jilted Generation, der toppede hitlisten i England, og The Prodigy blev for alvor et internationalt navn, da de i 1996 udgav singlerne "Firestarter" og "Breathe", der begge toppede den engelske singlehitliste. De to sange var med på bandets tredje album, The Fat of the Land, der udkom i 1997 og nåede hitlistens førsteplads i både England, USA og mange andre lande.

Gruppens særlige blanding af elektronisk musik, hiphop-orienterede breakbeats, punkenergi og paroleagtige tekster blev ofte kendt som "big beat", et udtryk, som The Prodigy sammen med navne som Chemical Brothers og Fatboy Slim blev set som bannerførere inden for, og som blandt andet inspirerede kunstnere som Groove Armada, Junkie XL, Propellerheads og et nyere band som Chase & Status. Samtidig var de et af de bedst sælgende elektroniske navne i 90'erne, og de har til dato solgt cirka 30 millioner plader.

Alle The Prodigys følgende album har toppet hitlisten i hjemlandet, senest No Tourists i 2018, om end de ikke har markeret sig helt så stærkt internationalt. Leeroy Thornhill forlod bandet i 2000.

The Prodigy har givet mange koncerter i Danmark, senest på NorthSide 2017.

LÆS OGSÅ: Voodoo til folket

På Facebook skriver gruppen:

"Det er i dybt chok og med stor sorg, at vi kan bekræfte vores bror og bedste ven Keith Flints død. En sand pioner, innovator og legende. Han vil blive savnet for evigt. Vi takker jer for at respektere alle de berørtes privatliv i denne tid."

LÆS OGSÅ: Hvad gør vi af sorgen, når idolet dør?

Se videoen til klassikeren "Firestarter":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA