x

Alice In Chains-sanger død

Alice In Chains-sanger død

Layne Staley, der var forsanger i det amerikanske band Alice In Chains, blev fundet død i sin lejlighed i Seattle fredag aften. Han blev 34 år.

 

Da Staley blev fundet, havde han formodentlig været død i flere dage, og hans krop var ved at gå i opløsning. Dødsårsagen kunne ikke umiddelbart fastslås, men formodes at være relateret til Staleys mangeårige narkomisbrug.

 

Alice In Chains blev dannet i 1987 og debuterede i 1990 med albummet "Facelift" til pæne salgstal, fulgt op af ep’en "Sap" fra 1992. Album nr. 2, "Dirt", ligeledes fra 1992, blev en endnu større succes end debuten, og den faldt sammen med grungescenens internationale gennembrud med navne som Nirvana, Pearl Jam og Stone Temple Pilots. Alice In Chains hørte til i den tungere og mere dystre ende af genren.

 

I 1994 udgav Alice In Chains ep’en "Jar Of Flies", i 1995 albummet "Alice In Chains" og i 1996 en "MTV Unplugged"-optagelse, men herefter faldt gruppen fra hinanden, bl.a. pga. Layne Staleys narkomisbrug. Alice In Chains gik dog aldrig officielt i opløsning.

 

I 1995 medvirkede Layne Staley på albummet "Above" fra Seattle-all-star-bandet Mad Season, og i 1998 var han med på et nummer på soundtracket til filmen "The Faculty", med det var også sidste gang, hans dystre og kraftfulde røst blev hørt på en pladeudgivelse. I 1999 udkom dog et Alice In Chains-opsamlingsalbum, "Nothing Safe", og et boxsæt, "Music Bank", og i 2001 et album med gamle liveoptagelser og et "Greatest Hits"-album.

 

Alice In Chains’ guitarist Jerry Cantrell, der sammen med Staley var gruppens kreative midtpunkt, udsendte i 1998 soloalbummet "Boggy Depot" og udgiver til sommer efterfølgeren "Degradation Trip".

 

Med deres tunge og dystre grunge har Alice In Chains været inspiration for nogle af de tungere, nye navne på den amerikanske rockscene, f.eks. Creed og Godsmack, og sidstnævnte har også taget navn efter en af deres sange.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA