x

Heartland Festival klar med programmet for intim-scenen

Heartland Festival klar med programmet for intim-scenen

Heartland Festival er nu klar med programmet for sin intimscene Prxjects Stage. I år kan man blandt andre opleve stjerneskud som Chinah og First Hate i anderledes koncertformater.

Ligesom sidste år vil man under festivalen kunne opleve koncerter med særligt udvalgte artister, som vil optræde med skræddersyede koncerter, der udnytter scenens nye placering i større rammer i skoven ved søen.

Den københavnske sanger, sangskriver og producer Erika De Casier byder på melankolsk vokal og en fængende r&b-lyd. Hun har indtil videre udgivet tre singler og har en fortid i gruppen Saint Cava.

Chinah (billedet) er tilbage på Heartland, hvor de også spillede i 2016. Med afsæt i deres første fuldlængde-album Anyone fra efteråret 2018 vil Chinah i år spille en nattekoncert, hvor omgivelserne i det nye Prxjects-område bliver iscenesat til formålet.

Den københavnske synthpop-duo First Hate besøger Heartland for første gang til en af deres få danske sommerkoncerter i 2019. Duoen, der debuterede med det anmelderroste album A Prayer For The Unemployed fra 2017, lover også at spille nyt materiale.

Hiphop-duoen FRAADS er et fremadstormende navn inden for dansk rap og er kendt for energimættede koncerter. De har udgivet to ep'er, senest sidste års anmelderroste FRYYS.

Mads Damsgaard Kristiansen har en fortid som frontmand i hedengangne Reptile Youth, og hans nye, r&b-påvirkede soloprojekt Goss udgav sin første ep i 2018, Homeland Security, som GAFFAs anmelder var begejstret for. Han har længe været kendt som en karismatisk liveperformer og gav sidste år en række anmelderroste koncerter over hele landet.

LÆS OGSÅ: Eventyr af nuancer begravet i skattekisten

Den amerikanskfødte, herboende r&b-sanger Jeuru har også fået masser af roser for sin debut-ep King of the Cruel fra december 2018. 

Svenske Viktor Persson alias Late Verlane laver storslået, melodisk pop med sin androgyne stemme i fokus. Han gjorde sig bemærket med sin første single "Roll Like A Dummy" og har desuden medvirket og været medforfatter på Molinas single "Hey Kids". Late Verlane udgiver sin første ep i 2019.

Den svenske tangentspiller og guitarist Henrik Lindstrand var i årene 2001-2014 medlem af Kashmir og kastede sig senere over filmmusik. I 2017 indledte han sin solokarriere – udelukkende på klaver – og udgav samme år debutalbummet Leken, som både er det svenske ord for leg og navnet på den skovsø, han voksede op i nærheden af.

For 10 år siden startede den svenske elektroniske musiker Hannes Norrvide projektet Lust For Youth. Gennem årene har synthpop-eksperimentet udviklet sin lyd og sin konstellation til nu at være en duo med producer Malthe Fischer (tidligere kendt som sanger i Oh No Ono). De har sammen udgivet de to anmelderroste album International og Compassion, og den 7. juni i år udkommer deres nye album, hvorfra singlen "Great Concerns" udkom i slutningen af marts.

Niklas Grool, der går under navnet Necklace, byder på en karakteristisk vokal og trap-inspireret poplyd med tydelige hiphop-referencer. Han har udgivet flere singler og udsender sit debutalbum senere i år.

Sanger, sangskriver og harpenist Selma Judith udgav sin debutsingle "Kind of Lonely" i august 2018 og er både blevet spillet på P3, britiske BBC og en række tyske radiostationer. Selma Judith har som harpenist optrådt med blandt andet MØ og The National, og harpespillet er også en del af hendes r&b-udtryk. Selma Judith er for tiden opvarmning på Jadas forårsturné.

LÆS OGSÅ: Danmarks næste verdensstjerne? Jada!

”Med Prxjects Stage vil vi give publikum en unik oplevelse og mulighed for at komme helt tæt på nye såvel som etablerede artister. Vi har med denne scene mulighed for at iscenesætte musikken på en ny og opsigtsvækkende måde sammenlignet med resten af festivalen. Scenen vil i år være placeret et helt nyt sted på festivalen, hvor rammerne vil give publikum et intimt gemmested midt i festivalen, omgivet af skov og sø. Derfor har vi også nøje udvalgt artister, der vil overraske og give noget originalt og anderledes i netop den setting. Det er uden tvivl den slags koncerter, man ikke vil gå glip af,” udtaler Josefine Winding, booker og ansvarlig for Prxjects Stage.

Heartland 2019 finder sted på Egeskov Slot fra 30. maj til 1. juni 2019, og blandt hovednavnene finder vi The Good, The Bad & The Queen, Smashing Pumpkins, Solange, The Raconteurs og Charlotte Gainsbourg.

Mere info om Heartland kan findes på www.heartlandfestival.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA