x

PREMIERE: O/RIOH ryster katten og udfordrer vores syn på kroppen


SPOT-aktuelle O/RIOH udfordrer samfundets syn på den feminine mandekrop i ny, vedkommende video.

GAFFA er de første til at vise videoen til singleudspillet ”Shake Pussy”, der netop er landet fra SPOT-aktuelle O/RIOH med det borgerlige navn Rikke Østergaard. Videoen emmer både af humor og alvor på én og samme tid.

– Jeg havde lyst til at lave en smuk video, som ikke skulle have nogen særlig handling, men egentlig også bare kunne være lidt lol, siger hun.

LÆS OGSÅ: VIDEOPREMIERE: Til julebal i fisseland

Vidoen er dog ikke uden budskab og alvoren består ifølge artisten selv i, at det visuelle udtryk er en kommentar til samfundets stigmatiserende forestillinger om den feminine mandekrop.

- Femininitet er ekstremt udskammet i vores samfund, særligt hvis det bæres af en maskulin krop, derfor var jeg faktisk ret usikker på, om nogen overhovedet ville lægge krop til. Men jeg tog chancen og spurgte min gode ven, om han ville have hovedrollen, og... han blev bare så glad, siger O/RIOH, øjensynligt med en slet skjult henvisning til Suspekts brug af en kvindekrop i deres video til "Hun blev bare så glad". 

LÆS OGSÅ: Eksklusiv videopremiere:O/RIOH debuterer til anmelderros

Videoen er instrueret af Katrine Brocks, der tidligere har instrueret O/RIOHs videoer til blandt andet ”BOi” og ”I/ve Seen You Before”. Sidstnævnte video blev kåret som en af årets bedste musikvideoer ved CPH:PIX i 2015.

"Shake Pussy" er at finde på O/RIOHs debutalbum This is O/RIOH Speaking fra 2017. Hun modtog fire stjerner af GAFFAs anmelder Jens Dræby, og han skrev blandt andet:

"Rikke Østergaard er frygtløs, og det øser ud af hendes helt eget passionsprojekt med O/RIOH. Oven på den forsigtige debut-ep er dette album langt mere 2017 i sin ærlige attitude og kiksede kærlighed til dansemusik med AutoTune-kværuleren på engelsk med soild dansk accent. This is O/RIOH Speaking er vigtigst af alt et album, hvor hensigten og det fandenivoldske budskab overtrumfer den umiddelbare smagløshed og den rå elektroniske musik."


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA