x

Hør Bruce Springsteens nye single – og se videoen


Med piskende trommer, pedal steel-guitar og strygere

Bruce Springsteen har netop offentliggjort "Hello Sunshine", førstesinglen fra sit kommende soloalbum, Western Stars, der er på gaden 14. juni. Hør sangen og se den tilhørende "lyric video" ovenfor, hvor en Chevrolet El Camino kører gennem en ørken.

"Hello Sunshine" er en atmosfærisk ballade med piskende trommer, pedal steel-guitar og strygere og giver visse associationer til Harry Nilssons store hit fra 1969, "Everybody's Talking" (oprindeligt skrevet og indspillet af Fred Neil i 1966), kendt fra filmen Midnight Cowboy. Det er næppe tilfældigt, da Springsteen har udtalt, at han har været inspireret af sydcaliforniske popplader fra slut-60'erne og start-70'erne.

Western Stars er indspillet uden The E Street Band, om end visse af musikerne herfra vil medvirke på udgivelsen.

"Denne plade er en tilbagevenden til mine soloudgivelser med karakter-drevne sange og fejende, cinematiske orkesterarrangementer," udtaler Springsteen på sin hjemmeside. "Det er et smykkeskrin af en plade."

Ifølge Springsteens hjemmeside er albummet inspireret af sydcaliforniske popplader fra slut-60'erne og start-70'erne, ifølge et interview i Variety plader med kunstnere som Glen Campbell, Jimmy Webb og Burt Bacharach. Blandt de medvirkende er E Street-Band-medlemmerne Charles Giordano på orgel og Soozie Tyrell på violin, ligesom keyboardspilleren David Sancious fra den allerførste udgave af gruppen også spiller med, og Springsteens hustru, det lejlighedsvise E Street Band-medlem Patti Scialfa synger kor. Albummet er produceret af Ron Aniello, der også producerede Springsteens to forrige studiealbum, og han spiller ligeledes bas og keyboard med mere.

Udgivelsen bliver Springsteens første studiealbum siden High Hopes fra 2014, hans første med nyskrevne sange siden Wrecking Ball fra 2012 og hans i alt 19. studiealbum. 

LÆS OGSÅ: Springsteen-film: Et overbevisende one man show

Albummet indeholder følgende sange:

1. Hitch Hikin’
2. The Wayfarer
3. Tucson Train
4. Western Stars
5. Sleepy Joe’s Café
6. Drive Fast (The Stuntman)
7. Chasin’ Wild Horses
8. Sundown
9. Somewhere North of Nashville
10. Stones
11. There Goes My Miracle
12. Hello Sunshine
13. Moonlight Motel


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA