x

R. Kelly idømmes skadeserstatning efter fravær i retten

R. Kelly idømmes skadeserstatning efter fravær i retten

R. Kelly har tidligere været anklaget for at have begået flere seksuelle overgreb, anklager som har fået ny vind i slipstrømmen på dokumentaren Surviving R. Kelly. I en civilretssag pålægges artisten nu et erstatningskrav til en af de krænkede kvinder, skriver Chicago Sun Times.

I tirsdags blev artisten dømt til at betale en erstatning til kvinden af retten i Chicago. Hvor stor erstatningen bliver, bestemmes dog først i næste måned, men kvinden skulle angiveligt have sagsøgt R. Kelly for 50.000 dollars.

Stjernen dømmes automatisk, eftersom han valgte ikke at dukke op i retten eller at svare på kvindens anklager. Kvinden, som anmeldte R. Kelly, var bare 16 år gammel, da overgrebene efter sigende fandt sted.

LÆS OGSÅ: R. Kelly aresteret - risikerer årtier i fængsel

– Vi er ligeglade med søgsmålet. Søgsmålet betyder intet for os, udtaler R. Kellys presseperson Darrell Johnson i et kort telefoninterview med avisen.  

Allerede i 2002 blev R. Kelly anklaget for at have forbrudt sig mod loven, da han skulle have optaget en sexvideo af sig selv sammen med en pige, der kun var 14 år gammel. Han blev dog frifundet af retten seks år senere. Musikeren står dog fortsat anklaget for ti tilfælde af seksuelle overgreb på fire forskellige kvinder – herunder tre af dem mindreårige. Han har dog hidtil nægtet alle anklager.

R. Kelly risikerer en lang fængselsstraf, hvis han bliver dømt, da hvert tiltalepunkt kan give op til syv års fængsel.

LÆS OGSÅ: Ny video påstås at vise R. Kelly begå sexovergreb på en 14-årig


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA