x

Spleen United giver livstegn fra sig

Spleen United giver livstegn fra sig

Tør vi håbe på en gendannelse?

Spleen United har ikke givet lyd fra sig siden en kaotisk koncert på NorthSide 2013, som sluttede med, at medlemmerne væltede deres instrumenter på scenen med ordene: "Spleen United holder pause på ubestemt tid".

LÆS OGSÅ: Spleen United: Vi stopper ikke

Kort efter fortalte sanger og sangskriver Bjarke Niemann på Facebook, at han ville arbejde med nye sange, der ikke kunne forenes med bandets daværende elektroniske udtryk. I 2015 fik gruppen overrakt et rejselegat af DFDS på 75.000 kroner på Spot Festival, men var ellers ikke aktive i offentligheden. Næste skridt kom i 2016 i form af lanceringen af en helt ny og mindre elektronisk gruppe, Lightwave Empire, med Niemann, Spleen United-keyboardspilleren Kasper Nørlund og tre nye medlemmer. I 2016 udgav Lightwave Empire deres første ep, Kill Me With Love, der i 2018 blev efterfulgt af et helt album, Heart of Noise.

LÆS OGSÅ: Fedtfattig elektronisk optimisme

Nu kunne noget tyde på, at pausen for Spleen United måske er ved at være ovre. I hvert fald har Spleen United netop ændret deres profilbillede på Facebook til et helt sort felt, hvilket er deres første aktivitet siden 2018, hvor de annoncerede Lightwave Empires debutalbum – og deres kun anden post siden 2013. De har også lagt en kort video op, hvor der bliver trykket på en synthesizer, dog uden lyd (se nedenfor).

Mange i kommentarfeltet håber på, at Spleen United snart vil annoncere en gendannelse, og det gør vi da også. Vi regner i hvert fald med at blive klogere inden længe.

Spleen United nåede i sin tid at udgive tre album, Godspeed You Into the Mainstream (2005), Neanderthal (2008) og School of Euphoria (2012) og huskes især for hits som "In Peak Fitness Condition" (2005), "Spleen UTD" (2006), "My Tribe (2007), "Suburbia" (2008), "Days of Thunder" (2011) og "Misery" featuring Gitte Nielsen (2012).


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA