x

Grøn Koncert fuldender programmet

Grøn Koncert fuldender programmet

Dizzy Mizz Lizzy er sidste navn på plakaten

Grøn Koncert har netop offentliggjort sidste navn til årets koncertkaravane, nemlig den yderst populære rocktrio Dizzy Mizz Lizzy, der aldrig tidligere har optrådt på Grøn, om end sanger Tim Christensen har gjort det fem gange som solist. 

Tim Christensen (sang, guitar, sangskrivning), Martin Nielsen (bas) og Søren Friis (trommer) dannede Dizzy Mizz Lizzy tilbage i 1988 og brød igennem, da bandet vandt DM i Rock i 1993. Det er 25 år siden, at de udgav debutpladen Dizzy Mizz Lizzy, der dengang blev den bedst sælgende danske rockplade nogensinde med 250.000 album – en præstation, der siden kun er overgået af Volbeat. Det skete blandt andet takket være hits som "Waterline", "Silverflame", "Love Is a Loser's Game" og "Glory", og pladen blev også et pænt hit i Japan, hvor gruppen ligeledes turnerede.

I 1996 udgav bandet albummet Rotator, der blandt andet bød på hits som "11.07 pm" og titelnummeret, men allerede i 1998 gik gruppen hver til sit, og Tim Christensen indledte en succesfuld solokarriere, mens de to andre medlemmer fik jobs uden for musikscenen. I 2010 fandt de tre sammen igen og drog på en meget velbesøgt genforeningsturné, og det samme gjorde de i 2015, hvor de også udgav to singler, "I Would If I Could But I Can't" og "Made to Believe", der begge blev solide hits.

I 2016 udsendte de så deres første studiealbum i 20 år, Forward In Reverse, som blev en stor succes og atter sendte gruppen på en lang turné til blandt andet en stribe festivaler. I 2017 udgav de livealbummet Livegasm, der blev årets mest solgte vinylplade i Danmark, selvom den først udkom i begyndelsen af december. For tiden arbejder de på et nyt album.

Publikum kan forvente, at bandet kommer med både stor energi og masser af hits på Grøn – ligesom der måske også bliver mulighed for at støde på noget helt nyt:

”På Grøn kommer vi til at spille alle de numre, vi ved, folk gerne vil høre, og måske afslører vi også et nyt nummer eller to. Publikum kan forvente, at det bliver fuld smadder fra vores side af. Der er mange andre gode navne på plakaten til Grøn 2019, og dem må vi helst ikke blegne i forhold til,” siger Tim Christensen.

Dizzy Mizz Lizzy har et godt livery og har talrige gange fået flotte anmeldelser af GAFFA.

LÆS OGSÅ: Folkefest til den lyse morgen

De offentliggjorte musiknavne til Grøn 2019 er ud over Dizzy Mizz Lizzy det gendannede popband Alphabeat, pop/r&b-hitmagerne Scarlet Pleasure, rapstjernen Kesi, den storhittede, selverklærede science fiction gospel-gruppe Saveus, dj-veteranen Kato, electrorockerne Carpark North og de tre ikoner Anne, Sanne og Lis

Grøn finder sted i uge 29 og 30, hvor karavanen besøger i alt otte byer. Første stop er Amager den 18. juli. Herefter følger Kolding 19. juli, Aarhus 20. juli, Aalborg 21. juli, Esbjerg 25. juli, Odense 26. juli og Næstved 27. juli, inden det hele slutter søndag den 28. juli i Valby.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA