Allan Olsen på afveje

Allan Olsen på afveje

Den garvede sanger og sangskriver begiver sig ud på en omfattende turné helliget Danmarks mindre og mere oversete byer

I efteråret indleder den danske sanger, sangskriver og forfatter Allan Olsen en turné, hvorpå han udelukkende kommer til at optræde på forsamlingshuse i landets helt små byer. Landsbyer som for eksempel Nordby, Løjt og Glyngøre har det med at blive overset, når det angår større koncertnavne. Dét laver Allan Olsen om på med sin kommende soloturné.

– Jeg har tilbragt det meste af livet med at passere igennem og forbi. På vej til Næstved fra Slagelse, på vej fra Ribe til Flensborg, eller fra Fåborg til Nyborg. Gennem små landsbyer og flækker, men som regel bare igennem og forbi. Et "Velkommen"-skilt, og øjeblikket efter, et skilt med "Tak for besøget". Og tit, når farten lovpligtigt er sænket, har vi sagt ”Wow, se det fine lille forsamlingshus dér. Der ku’ man måske…” forklarer Olsen, der også siger, at glæder sig til at komme ud og møde folk, hvor de bor.

LÆS OGSÅ: I fløde til knæene på velgørende jomfrurejse

Der er mange forsamlingshuse i Danmark, der trives med forskellige aktiviteter og lokale arrangementer, men i takt med at udkanten udfordres, lever nogle af dem et lidt for stille liv, hvilket Olsen mener er en skam. Derfor optræder han på 49 forsamlingshuse i byer, han aldrig før har besøgt.

Allan Olsen har siden 1970’erne stået bag 20 pladeudgivelser. Som forfatter har han skrevet bestseller-selvbiografien Tilfældigt strejfet fra 2015, og i år udgav han bind 2, Laksetrappen, som GAFFAs anmelder tildelte hele seks stjerner.

LÆS OGSÅ: Det danske sprog er Allan Olsens legeplads i mesterligt storværk af en selvbiografi

Olsen på afveje solo-turnéen begynder 12. september og varer frem til 21. marts 2020. Koncertoversigt kan ses på Allan Olsens hjemmeside. Billetforsalget starter i dag klokken 10.00, og billetter kan købes her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA