x

VIDEO: Nikoline viser Lars Løkke i bar røv og valgflæsk

VIDEO: Nikoline viser Lars Løkke i bar røv og valgflæsk

Den kontroversielle rapper udfordrer begrebet danskhed

Mens folketingsvalget er lige om hjørnet, er den kontroversielle rapper Nikoline klar med en ny single og video, "Danskhed", som du kan se nedenfor. I sangen udfordrer hun begrebet danskhed, og samtidig bliver Lars Løkke og en række andre politikere fra både venstre og højre vist afklædte. Løkke er til fals for finansbossernes penge, og politikere er med Nikolines egne ord "strippet ned til rent valgflæsk" og på udsalg i red light district.

Nikoline udtaler: "Lige nu oplever jeg, at Danmark er meget splittet. Alle råber, og ingen lytter. Vi skændes om indvandrere og ”danskhed” i stedet for at samles om at løse de store problemer, der vedrører os alle.”

I videoen skrubber Nikoline sig ind i flæskesteg omgivet af vestindiske sukkerslaver. TwerkQueen Louise har Dannebrog på røven, og Knud Romer står i front for en stor demonstration med sygeplejersker, klimaaktivister og studerende i alle farver. Videoen er instrueret af Nikoline og filmet af den chilenskfødte fotograf Manuel Alberto Claro, der blandt andre har filmet for Lars von Trier. 

"Verdens lykkeligste folk på lykkepiller / tør ikke komme hinanden ved uden promiller," rapper Nikoline blandt andet, og der bliver også uddelt en fiskerlussing til – ja, se selv med.

Nikoline brød igennem i 2017 med sangen og videoen "Flertallet er dumme", som skabte stor opmærksomhed og debat om ytringsfrihed, og hun fulgte den op året efter med "Sut min klit", som blev nomineret til Robert Prisen 2019 for "bedste originale sang" til filmen Ditte & Louise

LÆS OGSÅ: Både hjerte og knytnæve står i flammer (anmeldelse af koncert på Forbrændingen)

Se videoen her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA