VIDEOPREMIERE: Fool udfolder myten om Narcissus


De danske hitmagere Fool er klar med en video til singlen "WDWGFH", der udkom i fredags og har den hypede rapper Kelvyn Colt med på gæstevers. 

Nyt fra Fool er efterhånden blevet lighedstegn med en solid omgang hitpotentiale, og det gør sig også gældende på den nye "WDWGFH", som vi valgte at smide på vores Bedst lige nu-liste i fredags. I dag kan vi løfte sløret for videoen, der ifølge Fool er af inspireret af den græske myte om Narcissus.

LÆS OGSÅ: BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Det er historien om en ung jæger, der bliver forelsket i sit eget spejlbillede i en flod. Til sidst gror han fast på breden og bliver til en lilje, der for evigt spejler sig i vandet. Myten ligger til grund for begrebet narcissisme, der ifølge ordbogen beskrives således:

"Overdreven eller sygelig optagethed af sig selv, sit udseende og sine følelser, uden evne til at engagere sig i andre mennesker eller i samfundsanliggender"

Fool består af Adrian og Jabs, og Jabs har fundet på ideen og har co-instrueret den nye video sammen med fotografen Robin Holtz. Om videoen siger han:

– Jeg gik og tænkte over, hvordan man kunne opsummere teksten til "WDWGFH" i et begreb, som også var visuelt. Og det første, der poppede op i mit hoved, var ordet narcissist. For mig handler teksten om folk, der ikke har evnen til at lytte, fordi de er så optagede af deres egne forudindtagede holdninger. Og når man ikke lytter, lærer man aldrig at forstå. Det synes jeg er ekstremt narcissistisk og afgørende anno 2019.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Dansk popsensation i tropisk GAFFA-session

– Derfor fandt jeg på ideen med spejlene. De repræsenterer selvoptagetheden, men er også et fedt visuelt greb, da de hele tiden fucker med ens opfattelse af, hvad der er virkelighed og refleksion. Det var mit mål at lave noget, som havde en stærk symbolik og ville sige noget, men samtidig kunne stå alene rent æstetisk. Den opmærksomme beskuer vil måske også se sammenhængen i Adrians hår og historien om Narcissus, der bliver til en lilje.

– Kelvyns ting tog vi til Köln for at skyde. Han er en sygt fed performer, så det var en fornøjelse at lave scenerne med ham. Han og Adrian har samme evne til at brænde igennem foran et kamera, og det har meget at skulle have sagt, for at idéen var holdbar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA