x

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

Du kan ikke overskue at vælge mellem alle de nye sange, der er kommet på gaden? Problem solved! Vi præsenterer her de 12 bedste nye tracks. 

Hjalmer – Istedgade (Uhh)

Var du klistret til skærmen under GAFFA-Prisen (selvfølgelig var du det), har du hørt det her nummer før. På "Istedgade (Uhh)" sender Hjalmer en musikalsk hilsen til det ophav, han er rundet af. Det er kærlighedshistorie til ungdomslivet på Vesterbro, der samtidig ikke efterlader tvivl om det fædrene ophav. Det er en på én gang simpel, skarp og catchy popmelodi, der løftes af Hjalmers nærværende vokal.

Go Go Berlin – Love Me

Det er ingen hemmelighed, at Go Go Berlin har bevæget sig væk fra den støjende guitarrock, de før var storleverandører af. Men det gør ingenting, for på ”Love Me” viser Go Go Berlin det samme format, de altid har haft. Det er stort som et stadion, og guitaren balancerer kælent på grænsen af synthesizers, imens Christian Vium veksler mellem den fløjlsbløde stemme og hvæsende skrig.

Mattis – To the Rhythm

I øjeblikket det drønlækre guitarriff slås an, føler du dig øjeblikkeligt tilbage i det vilde vesten med cowboystøvlerne plantet solidt i jorden. I næste øjeblik bliver du revet tilbage til din samtid og danser ned ad fortovet, imens Mattis’ særegne og store vokal pumper dig i øret. Titlen er fyldestgørende for sangen i bogstaveligste forstand. Det er catchy som bare fanden og komplet umuligt at lade hofterne stå stille til.

Fool ft. Kelvyn Colt – WDWGFH

WDWGFH er et popnummer lige til radioen – med sin lækre opbyggende intensitet, der fra begyndelsen udvikler sig fra det simple klaverspil til brændvarme beats, imens Fool synger sig igennem kærlighedens kvaler. Og idét Kelvyn Colt bevæger sig ind i lydbilledet, ryger tracket afsted mod internationale højder og er samtidig et ret godt bud på sommerens klubhit.

Dør Nr. 13 – Smagen

Dør Nr. 13 blander alt muligt lækkert på Smagen. Der er storslåede blæsere og energiske rytmesektioner, imens Lasse Storm synger om oktober-regn på Stengade og smagen af kærlighed. Med Smagen gør Dør Nr. 13 sig igen bemærket som et særdeles stærkt sangskrivertalent på den danske musikscene.

Alex Cameron – Miami Memory

I Alex Camerons univers er Miami ikke pastelfarverede hoteller langs stranden og letpåklædte kvinder i lækre biler. "Miami Memory" er uden tvivl lyden af sex, for det er jo Alex Cameron, vi har med at gøre, men samtidig hænger der en tung melankoli over singlen, der under trackets udvikling mødes af håbefulde toner, der sandsynligvis er leveret Camerons partner in crime, Roy Molloy.

Fiji – Back to Ya

Hvis nogen skulle være i tvivl om det, er det sveddryppende r&b, der leveres fra Fiji. På Back to Ya mødes 90’ernes r&b-arv med samtidens festtendenser, der balancerer mellem slikkende rytmer og hyperenergiske party-beats. Det her nummer tager dig med på stranden, stikker dig en piña colada i hånden og får dig til at danse hele natten i bare tæer.

Jamila Woods – BALDWIN

Jamila Woods er en af tidens mest unikke og bemærkelsesværdige stemmer. Det er "BALDWIN" er lynskarpt eksempel på, hvor Woods underlagt minimalistiske beats synger sig igennem et imponerende vokalregister. Med et originalt og progressivt take på moderne r&b trækker Jamila Woods inspiration fra Erykah Badu tilsat lidt Kendrick Lamar.

Zookeepers ft. Clara – Can’t Fall Asleep

På "Can’t Fall Asleep" er der så meget tryk på, at vi næsten ikke kan følge med. Tracket er en direkte sonisk formidling af den følelse, du har, når du meget hellere vil danse end at falde i søvn. Danmarks nye stjerneskud, Clara understreger igen, at hun er en af de mest unikke stemmer på den danske musikscene og giver samtidig nummeret en modenhed.

The Amazons – End of Wonder

Storbritanniens nye skud er lige dele Manic Street Preachers som de er Muse. Og samtidig er The Amazons også bare helt sig selv. De er et eksempel på, at rocken stadig lever, og som "End of Wonder" manisk drives af et skærende guitarriff, viser frontmand Matt Thomson, at han har en stemme, der er skabt til masserne.

Bene – Evil Spider

Den kun 19-årige sangerinde fra Aukland, New Zealand, har kun tre singler ude, men det tredje skud er endnu et skarpt bud på, at det kun er et spørgsmål om tid, før hun indtager resten af verden med storm. ”Evil Spider” er skæv popmusik, der sender tankerne mod The Shins, men i sin udfordrende musikalitet ligger Benes stemme øverst i lydbilledet og fungerer som den perfekte balance til et originalt lydunivers.

Lizzo – Juice (Breakbot Mix)

Har du det med at trykke den ekstra meget af, når Chic og Earth, Wind & Fire flyder udover dansegulvet? Tænker du nogle gange, at musikken var meget federe for 40 år siden? Så kan Lizzo stensikkert hjælpe lidt på humøret. Kvinden med stort K er ikke bare en stærk stemme i tidens nye popmusik, men Breakbot-mixet af hittet ”Juice” er ligesom at lytte til Daft Punk og Nile Rogers på en rigtig god dag. Nu glæder vi os endnu mere til Roskilde Festival.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA