x

Se Bob Dylan og Neil Young optræde sammen for første gang i 25 år

Se Bob Dylan og Neil Young optræde sammen for første gang i 25 år

Legenderne fremførte en kristen hymne

To af rockens absolutte sværvægtere, Bob Dylan og Neil Young, har i weekenden givet to separate koncerter samme aften i henholdsvis Londons Hyde Park fredag og i Nowlan Park i Kilkenny i Irland søndag, og ved sidstnævnte optræden gav de også deres første duet i 25 år. Nemlig deres version af den kristne hymne "Will the Circle Be Unbroken" fra 1907.

Artiklen fortsætter under videoen

En del af Youngs koncert bliver streamet fra hans hjemmeside Neil Young Archives senere på ugen, men uden duetten, skriver Young selv på Instagram.

Dylan indspillede i øvrigt "Will the Circle Be Unbroken" i 1967 med The Band, en optagelse som dog først udkom i 2014 på albummet The Bootleg Series Vol. 11: The Basement Tapes Complete. Han har ifølge Rolling Stone spillet sangen helt tilbage i 1961 og frem til 1976, mens Neil Young har fremført nummeret fire gange med Willie Nelson mellem 1995 og 2018 og så én gang tidligere med Bob Dylan, i San Francisco i 1975, og det var i øvrigt første gang, de to delte scene. Nu er cirklen så sluttet.

Sidst, Dylan og Young optrådte sammen, var ifølge Rolling Stone i Roseland Ballroom i New York i 1994. Ved den lejlighed gæstede Young Dylans koncert sammen med Bruce Springsteen.

Bob Dylan og Neil Young har denne sommer turneret hver for sig i Europa, og begge har givet koncert i Danmark med få dages mellemrum – Young på Tinderbox Festival den 29. juni og Dylan på Roskilde Festival den 3. juli. Begge dele var meget store oplevelser ifølge GAFFAs anmelder.

LÆS OGSÅ: Bliv ved med at rocke i den frie verden

LÆS OGSÅ: Dystopiske fabler og krasse kærlighedsballader

Dylan har pt. ikke flere koncerter i kalenderen – hvilket er ganske usædvanligt for den evigt turnerende musiker – mens Neil Young skal optræde ved den årlige støttekoncert Farm Aid i East Troy, Wisconsin 21. september.

"Will the Circle Be Unbroken" er blandt andre indspillet af The Carter Family (i en let ændret version), Johnny Cash og John Lee Hooker, og den bliver i øvrigt sunget hvert år som fællessang ved afslutningen af Tønder Festival.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA