x

Danish Music Awards er tilbage

Danish Music Awards er tilbage

The Minds of 99, Nik & Jay, Jada og Sivas spiller til DMA 2019

Danish Music Awards er tilbage efter et års pause. Det sker den 17. oktober i K.B. Hallen, der danner rammen om dansk musiks ældste og nok mest prestigefyldte prisfest. I næsten to en halv time vil publikum blive mødt af 10 liveoptrædener fra en række populære navne i dansk musik.

Samtidig vil musikbranchen hylde en række af Danmarks mest succesrige artister. Det gøres vanen tro med tildeling af statuetten af den lille gyldne bronzefugl, som er blevet symbolet på DMA.

The Minds of 99, Jada, Nik & Jay, Clara, Sivas og NODE har allerede sagt ja til at optræde til DMA 2019. Og flere af dansk musiks aktuelle navne vil løbende blive offentliggjort frem mod arrangementet.

Mere live end nogensinde

DMA bliver i år ifølge arrangørerne "mere live end nogensinde før", måske for at imødegå tidligere kritik fra blandt andre Mads Langer om brug af playback. Og nogle af de musikalske indslag vil have karakter af minikoncerter, hvor udvalgte navne spiller hele tre numre.

LÆS OGSÅ: Mads Langer angriber Danish Music Awards for snæversynethed, aldersfacisme og playback

Lasse Lindholm, der er formand for DMA-Akademiet og kommunikationsdirektør i musikselskabernes brancheorganisation, uddyber tankerne bag arrangementet:

”Vi har valgt at skabe et nyt DMA, hvor oplevelsen af at være til en overdådig stjernebesat koncert er i centrum. Det betyder, at publikum i K.B. Hallen vil komme tættere på artisterne og deres musik. Samtidig er det selvfølgelig vigtigt for os, at den musikalske nerve, de store hits og de rørende øjeblikke når ud til musikelskere i hele landet. Derfor er vi også rigtig glade for, at TV 2 har valgt at vise DMA 2019.”

Vi har stillet Lasse Lindholm et par opfølgende spørgsmål.

Hvad skal man lægge i udtrykket "mere live end nogensinde før", Lasse Lindholm?

– At kunstnerne bliver bedt om at optræde så tæt på deres koncertformat som muligt. Så hvis de spiller koncerter med brug af backtracks, som der jo er mange, der gør, så må de også gerne det til DMA. Og hvis det for eksempel er kunstnere i urban-genren, der plejer at optræde med dj, så er det også i orden. Men regulær playback kommer vi ikke til at acceptere.

Hvorfor sprang I sidste års DMA over?

– Vi havde brug for at træde et skridt tilbage og gentænke, hvad et show som DMA skulle kunne. Og da vi havde fundet ud af det, var det også et spørgsmål om at finde pengene til det.

Hvis en kunstner har udgivet to plader inden for de sidste to år – det er der jo nogle, der har – hvad gør I så med hensyn til nominering?

– Det er noget, om akademiet tager stilling til, men hvis en artist har lavet to plader, vil man nok tænke på, hvilket værk der har været stærkest, men i princippet kan man også blive nomineret for to plader. Men når vi omfatter to år, er konkurrencen om at blive nomineret jo i det hele taget blevet større. Og vi synes ikke, vi kan tillade os bare at springe over 2018.

Nabiha bliver vært på DMA

Når tæppet går i K.B. Hallen, bliver det med en markant person fra musikkens egen verden som vært. Sangerinden Nabiha, der selv har optrådt og været nomineret til DMA, har nemlig takket ja til at være vært. Hun fortæller:

”For mig har DMA altid været noget helt særligt, og samtidig sker der så mange spændende ting i dansk musik lige nu. Derfor er der heller ikke noget, jeg hellere vil end at stå på DMA-scenen den 17. oktober og være med til at hylde mine dygtige kollegaer”.

Bag DMA 2019 står musikselskabernes brancheorganisation IFPI og den nye danske musikstreamingtjeneste Moodagent. De nominerede offentliggøres løbende frem mod DMA den 17. oktober. Da DMA ikke blev afholdt i 2018, vil nomineringsperioden undtagelsesvist være en to-årig periode fra august 2017 til august 2019.

DMA 2019 vises på TV 2 lørdag den 19. oktober i en redigeret version, og TV 2 Play viser showet i sin fulde længde.

I 2019 har Danish Music Awards 30 års jubilæum. Prisfesten hed i de første år IFPI-prisen. Da dørene den 25. februar 1989 første gang åbnede til musikbranchens store fest, var det ligeledes i den historisk og musikhistorisk betydningsfulde K.B. Hallen. Dermed vender DMA nu tilbage til stedet, hvor det hele startede. Priserne går til kunstnere inden for pop, rock og beslægtede genrer.

Billetter til arrangementet kan fra den 6. september kl. 10.00 købes på www.billetlugen.dk

LÆS OGSÅ: Danish Music Awards 2017 – og vinderne er...

Om Moodagent

Moodagent er en ny musikstreamingtjeneste. Med afsæt i en patenteret, AI-baseret musikteknologi skaber Moodagent efter eget udsagn "den mest personlige musikstreaming-oplevelse i fællesskab med brugerne."

Den 19. september lanceres Moodagent som full premium service i Danmark som det første land. Læs mere om Moodagent på www.moodagent.com

Regelsæt

- Da DMA ikke blev afholdt i 2018, strækker udgivelsesperioden for DMA 2019 sig undtagelsesvist over en 2-årig periode fra fredag den 4. august 2017 til torsdag den 8. august 2019.

- Ved DMA 2019 uddeles i alt 18 priser. 16 af priserne fokuserer på dansk musik.

- Det er et særligt DMA-Akademi, bestående af centrale personer fra musikbranchen, som udpeger størstedelen af de nominerede og vindere. Akademiet mødes løbende for at diskutere tendenser i dansk musik. Beslutningerne om, hvem der skal nomineres afgøres på såkaldte valgdage, hvor akademimødet først ophæves, når der er opnået enighed i Akademiet. En særjury nedsat af sangskriverorganisationen Koda udpeger nominerede og vinder i kategorien ”Årets Danske Sangskriver”. Akademiets sammensætning offentliggøres på aftenen for DMA.

- Regelsættet for Danish Music Awards 2019 er udarbejdet af IFPI Danmarks sekretariat og sanktioneret af IFPI Danmarks bestyrelse. 

Nominerede til DMA 2019

- Som noget nyt offentliggøres de nominerede løbende frem mod den store aften. Det sker på Danish Music Awards’ sociale platforme.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA