x

Guitarist er ikke en del af Mercyful Fate-genforening: "Jeg blev ikke spurgt"

Guitarist er ikke en del af Mercyful Fate-genforening: "Jeg blev ikke spurgt"

Man kan fornemme kold luft mellem metalbandet Mercyful Fate og bandets tidligere guitarist Michael Denner, når den toneangivende gruppe genopstår på næste års Copenhell, men ikke har inviteret Denner med. Fans er skuffede. 

Mercyful Fate var i 80'erne nogle af stilskaberne inden for den tidlige black metal, flirtede højt og flot med satanisme og var et af de første danske metalbands, der slog igennem på de internationale scener. Gruppen er kendt for en turbulent karriere med mange medlemsudskiftninger, pauser og efterfølgende genforeninger og har stadig formået at have stor indflydelse på efterfølgende generationers black metal. Af kendte fans finder man blandt andet Metallica og Slayer.   

Michael Denner, som var en del af den originale Mercyful Fate-konstellation, spillede guitar sammen med Hank Shermann på gruppens selvbetitlede debut-ep og de efterfølgende to album Melissa og Don't Break The Oath fra 1983 og 1984, og er et af de bandmedlemmer, som derved kan kalde sig for en essentiel del af den toneangivende metalgruppe. 

Men når Mercyful Fate indtager Copenhell med en sætliste, der hovedsageligt består af numre fra disse første tre udgivelser, bliver det uden de stærke riffs fra Denner/Shermann-guitarduoen, da Michael Denner ikke er en del af gendannelsen.

"Jeg blev ikke spurgt og fik nyheden bare to dage, før det blev offentliggjort. Jeg synes, at det er synd for fans af det oprindelige Mercyful Fate, ikke mindst da jeg er i mit livs form. Men nu handler det bare om at lægge det bag mig, kigge fremad og glæde mig til udgivelsen af det kommende Denners Inferno- album" udtaler Denner til Metalized

Ligesom King Diamond har haft stor succes med sin solo-karriere ved siden af Mercyful Fate, har Denner startet gruppen Denner's Inferno, som for nylig har udsendt singlen "Fountain of Grace" fra det kommende debutalbum In Amber, som udkommer 15. november. Denner har også udtalt sig om sagen til Rat Salad Review

"Jeg er i topform og jeg er klar; når som helst og hvor som helst. Men jeg er ikke sikker på, at King Diamond har den opfattelse. Han har travlt med sine egne projekter, som han kører rigtig, rigtig godt. Men på den anden side læste jeg et interview, som han gav for et par måneder siden, hvor han udtalte, at hvis Mercyful Fate skulle genopstå, skulle det være med medlemmerne, som medvirkede på de sidste to albums. Og det efterlader mig udenfor. Så det er ikke det originale line-up, han vil have. Han vil have de svenske gutter. Jeg synes, det er lidt trist, men hvis det er sådan, han har det, kan jeg ikke gøre noget ved det".

Reaktionerne på nyheden om en Mercyful Fate-gendannelsen på Copenhell – men uden Denner på guitar – har været blandede, og enkelte fans har udtrykt, at man overhovedet ikke kan kalde det en genforening uden Denner. "Ingen "rigtig" MF uden Denner" skriver en fan på Facebook. 

På Copenhell stiller Mercyful Fate op med King Diamond på vokal, Hank Shermann og Mike Wead på guitar, Bjarne T. Holm på trommer og Joey Vera på bas. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA